05 apr. 2022 | 09:12

Incident la metrou. Călătorii au fost evacuați prin tunel, după o defecțiune a trenului între stațiile Grivița și Basarab

ULTIMA ORĂ
Incident la metrou. Călătorii au fost evacuați prin tunel, după o defecțiune a trenului între stațiile Grivița și Basarab

Probleme la metrou în această dimineață, pe Magistrala 4, între stațiile Grivița și Basarab, după ce a avut loc o defecțiune la un tren, a anunțat Metrorex. Se pare că defecțiunea la trenul de metrou s-a produs la ora 7:51.

Defecțiune la metrou, între stațiile Grivița și Basarab

Conform Metrorex, se pare că defecțiunea la trenul de metrou s-a produs la ora 7:51 pe Magistrala 4 între staţiile de metrou Grivita și Basarab.

„Călătorii aflați în tren au fost anunțați cu privire la deranjament și vor fi debarcați prin tunel, cu ajutorul personalului Metrorex, în condiții de siguranță și îndrumați pentru continuarea călătoriei”, a anunțat Metrorex.

Momentan, linia a fost deconectată de la electricitate, iar evacuarea se face sub coordonarea echipelor de pompieri.

Călătorii au fost evacuați pe tunel către stația Basarab, pe o distanță de circa 200 m. În prezent acționează Detașamentul Special de Salvatori, 2 echipaje SMURD, 4 autospeciale de pompieri și Salvatori Metrorex. Nu sunt persoane rănite.

„Circulația trenurilor de metrou se desfășoară, pe celălalt fir de mers, în sistem pendula. Între timp, echipele Metrorex fac demersurile necesare pentru retragerea trenului defect din circulație și reluarea acesteia în condiții normale pe ambele fire.

Călătorii au fost permanent informați prin sistemul de sonorizare din trenuri dar și din stații. Prezentăm scuze călătorilor pentru disconfortul creat”, a mai anunțat Metrorex.

În total, au fost evacuate 276 de persoane și nu au fost înregistrate probleme medicale.

„Metrorex informează publicul că urmare a deranjamentului de pe Magistrala 4, călătorii aflați în trenul defect, rămas în tunel, au fost debarcați în mod coordonat de către echipele Metrorex cu sprijinul ISU, fără a fi semnalate probleme de ordin medical.

Menționăm că pasagerii trenului au fost debarcați în condiții de siguranță și insoțiți în tunel, aproximativ 100 m, până la peronul stației Basarab. După debarcarea trenului, tunelul este verificat pentru a fi repusă tensiunea.

Precizăm că trenul ajutor trimis pentru tractarea trenului defect, nu a fost blocat în tunel, acesta realizeaza manevre de tractare”, mai notează Metrorex.

Începând cu ora 9:55, circulația trenurilor de metrou pe M4 a rost reluată în mod normal.