Se schimbă intrarea la metrou: anunțul Metrorex care vizează toți călătorii. Cât vei plăti de acum înainte și cum

Se schimbă intrarea la metrou: anunțul Metrorex care vizează toți călătorii. Cât vei plăti de acum înainte și cum

Metrorex a anunțat o serie de schimbări legate de modul în care se vor desfășura călătoriile cu metroul pentru bucureșteni. Vor exista noi carduri pe care le poți folosi, dar și variante de abonament pe care ar fi bine să le ai în vedere.

Începând de astăzi, 29 iulie, Metrorex introduce o serie de carduri nominale contactless. Acestea vor include diverse variante de plată și, în funcție de afinitatea ta pentru călătoriile cu metroul, poți opta pentru un abonament săptămânal, lunar sau chiar anual. Cardul nominal va fi emis gratuit și poate fi reîncărcat la infinit. Dacă îl pierzi, însă, vei plăti pentru o emitere ulterioară, atrage atenția Metrorex.

Conform comunicatului emis de Metrorex, cardurile contactless reîncărcabile vor putea fi procurate şi reîncărcate doar de la casieriile care eliberează bon fiscal, din următoarele staţii de metrou: Pantelimon, Republica, Costin Georgian, Nicolae Grigorescu 1, Titan, Dristor 1, Mihai Bravu, Timpuri Noi, Piaţa Unirii 1, Izvor, Eroilor, Grozăveşti, Petrache Poenaru, Gara de Nord 1, Piaţa Victoriei 2, Ştefan cel Mare, Obor, Piaţa Iancului, Piaţa Muncii, Dristor 2, Dimitrie Leonida, Apărătorii Patriei, Piaţa Sudului, Constantin Brâncoveanu, Eroii Revoluţiei, Tineretului, Piaţa Unirii 2, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei 1, Aviatorilor, Aurel Vlaicu, Pipera, Preciziei, Păcii, Gorjului, Lujerului, Politehnica, Constantin Brâncuşi, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont şi Academia Militară.

Cum vor funcționa noile carduri de la Metrorex pentru intrarea la metrou

În mod previzibil, cardurile contactless se vor putea utiliza la orice stație de metro prin apropierea lor de pictograma contactless afișată la nivelul porților de acces. Dacă nu știai, sistemul de acces al Metrorex permite utilizarea cartelei magnetice, a cardului bancar contactless şi a noului card contactless Metrorex.

Noua funcționalitate legată de cardul Metrorex intră în vigoare astăzi, 29 iulie și ține de tine dacă o vei utiliza sau nu. Nu este un mecanism obligatoriu. În continuare vor funcționa și soluțiile preexistente de plată a călătoriilor.