S-au schimbat prețurile în București: transportul în comun, semnificativ mai scump. Anunțul Metrorex și STB

S-au schimbat prețurile în București: transportul în comun, semnificativ mai scump. Anunțul Metrorex și STB

Din 2008 și până în prezent, STB și Metrorex nu au mai umblat la tarifele de transport în comun. Lucrurile s-au schimbat acum și ar fi bine să ai în vedere scumpirile semnificative, când îți calculezi bugetul.

Începând de ieri, 1 august, un bilet comun STB/Metrorex a sărit până la 5 lei. Conform Ministerului Transporturilor, armonizarea tarifelor la transportul în comun din Bucureşti implică şi o creştere tarifară. În cazul STB, o călătorie, de pildă, creşte de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziţionate cu 25 lei). În cazul metroului, preţul unei călătorii creşte de la 2,5 lei la 3 lei. Ca referință, un bilet comun oferă acces pentru 90 de minute în rețeaua supraterană, împreună cu un acces la rețeaua de metrou.

Transportul comun în București: cât de mult au crescut prețurile la STB și Metrorex

”Armonizarea tarifelor la transportul în comun din Bucureşti implică şi o creştere tarifară. În cazul STB, o călătorie, de pildă, creşte de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziţionate cu 25 lei). În cazul metroului, preţul unei călătorii creşte de la 2,5 lei la 3 lei. Menţionăm că, în cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a preţurilor a fost în 2014”, a transmis Ministerul Transporturilor.

În final, prețurile pentru transportul comun din București sunt următoarele:

  • O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.
  • Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul şi 90 de minute în transportul în comun terestru.
  • Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.
  • Noutatea la abonamentele de 24 şi 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noţiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.
  • Ambele societăţi introduc şi opţiuni favorabile pentru companiile care doresc să îşi susţină angajaţii să folosească transportul în comun.
  • În mod previzibil, vor exista și abonamente de o lună, 6 luni şi 12 luni. Preţurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre reţele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).