Incendiu la două adăposturi de animale din Botoșani. Totul a pornit după joaca unui copil de 8 ani

Incendiu la două adăposturi de animale din Botoșani. Totul a pornit după joaca unui copil de 8 ani

Incendiu ieri după-amiază, în satul Miorcani, comuna Rădăuți, unde două adăposturi de animale au luat foc, după ce un copil în vârstă de opt ani, care a profitat de faptul că părinții nu sunt acasă, s-a jucat cu chibriturile lângă depozitul de furaje. În cel mai scurt timp, nutrețurile s-au aprins.

Un copil de 8 ani a provocat un incendiu la două adăposturi de animale

Flăcările s-au extins extrem de rapid la două cele adăposturi de animale de 10, respectiv 25 de metri pătrați și un gard din lemn. Incidentul nefericit s-a petrecut ieri după-amiază, în satul Miorcani, comuna Rădăuți. Atunci când au fost chemați în ajutor, pompierii de la Punctul de Lucru Darabani au ajuns extrem de rapid la fața locului și au stins incendiul în limitele găsite, astfel că au fost protejate de foc două case și alte construcții din gospodărie.

La nivel național, precum și în Botoșani, au fost mai multe cazuri în care copiii și-au pierdut viața în infernul provocat chiar de ei. Din fericire, în ultimii ani, în județul nostru am fost feriți de astfel de tragedii, însă trebuie să fim, în continuare, precauți.

Reprezentanții ISU au ținut să dea o informare cu pericolul reprezentat de foc și modul în care trebuie discutat cu copiii despre acest aspect.

„Vorbiți cu cei mici despre pericolul focului și explicați-le ce se poate întâmpla dacă se joacă cu brichete sau chibrituri, în casă sau în gospodărie. Ei trebuie să cunoască riscurile la care se expun și să înțeleagă de ce le este interzis să folosească astfel de obiecte.

Un simplu „Nu ai voie!” le poate stârni și mai mult curiozitatea și de aceea este foarte important să avem grijă de ei și chiar să le dăm exemple de situații care se pot întâmpla”, au transmis reprezentanții ISU.