Incendiu de proporții în Buzău. Armata intervine cu avioane. 110 pompieri au încercat să stingă flăcările

Incendiu de proporții în Buzău. Armata intervine cu avioane. 110 pompieri au încercat să stingă flăcările

Două avioane Spartan ale Forțelor Aeriene Române intervin duminică pentru stingerea incendiului de pe dealul Istrița, din județul Buzău.

Incendiu de vegetație în Buzău

„În această dimineață, în jurul orei 8, pe dealul Istrița a început acțiunea de stingere pe calea aerului cu sprijinul a două aeronave Spartan C-27 din cadrul Bazei 90 Otopeni din dotarea Forțelor Aeriene Române”, a anunțat duminică ISU Buzău.

 Incendiu a izbucnit sâmbătă, la orele prânzului și a afectat 50 de hectare de pădure din localitatea Breaza, 6 hectare de pădure din localitatea Pietroasele și 500 de hectare de vegetație uscată. 

Au fost chemate forțele ISU Prahova și Vrancea pentru a stinge incendiul. Sâmbătă seara, 110 pompieri și 17 jandarmi se luptau cu flăcările.

„În decursul nopţii incendiul la pădurea de pin din partea comunei Breaza, de aproximativ 50 ha, a fost lichidat. Duminică dimineaţă, se acţionează pentru lichidarea completă la ultimul focar rămas, cel de 6 ha pădure de pin pe raza localităţii Pietroasele. Duminică dimineaţă a fost făcut schimbul de ture iar la acest moment lucrează 45 de subofiţeri şi 5 ofiţeri pentru lichidarea ultimului focar, anunţă ISU.

Conform ISU Buzău, la ora 8:00, cele două avioane au ajuns deasupra dealului Istrița și s-a degajat un transport cu apă. 

Pompierii din mai multe județe au fost solicitați pentru a stinge focul, alături de mijloace aeriene din dotarea Ministerului Apărării Naționale a României.

Citește și: