Încălzirea globală, mai îngrijorătoare decât crezi: ce arată ultimele studii

Încălzirea globală, mai îngrijorătoare decât crezi: ce arată ultimele studii

Cetățenii europeni consideră că încălzirea globală este cel mai important subiect cu care ne confruntăm. Mai exact, mai mult de jumătate dintre ei au spus că e cea mai mare provocare pentru viitorul nostru.

Conform celui mai nou Eurobarometru comandat de Parlamentul European, principalele constatări ale sondajului de opinie realizat la nivelul Uniunii Europene sunt următoarele.

Nouă din zece tineri cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani spun că lupta împotriva schimbărilor climatice poate contribui la îmbunătățirea propriei stări de sănătate și bunăstare.

Încălzirea globală, principalul inamic

De asemenea, 43% dintre respondenți consideră că principalul beneficiu al implicării tinerei generații în Conferința privind viitorul Europei este de a se concentra asupra chestiunilor de interes pentru ei.

În ceea ce privește traiul, 81% dintre cei care au participat la studiu se declară fericiți că locuiesc în UE. Mai exact, 68% dintre europeni sunt de acord că UE este un spațiu al stabilității într-o lume agitată, iar 67% sunt de acord că proiectul UE oferă o perspectivă de viitor pentru tinerii europeni.

În ceea ce privește creșterea eficienței energetice, 88% dintre respondenți consideră că e important să crească ponderea energiei din surse regenerabile în economia Europei. Ei spun că este important ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.

În ceea ce privește provocările cu care se confruntă UE, au fost menționate inegalitățile sociale (36%), șomajul (32%), dar și problemele legate de migrație (31%). Nici problemele de mediu și schimbările climatice nu au fost ignorate, ocupând un loc important pe lista aceasta.

În același context, având în vedere activitatea sa din ultimele decenii, cunoștințele în domeniu și investițiile pe care le-a făcut în domeniul schimbărilor climatice, Bill Gates a fost invitat în urmă cu câteva zile să vorbească într-o sesiune virtuală a World Economic Forum. În contextul cu pricina, co-fondatorul Microsoft a vorbit, printre altele, despre soluțiile viitoare legate de încălzirea globală, de unde vor veni acestea. Mai multe despre declarația acestuia poți citi aici.