26 ian. 2022 | 06:54

Previziunile lui Bill Gates despre încălzirea globală și schimbările climatice: cine va rezolva problemele, de fapt

ACTUALITATE
Previziunile lui Bill Gates despre încălzirea globală și schimbările climatice: cine va rezolva problemele, de fapt

Într-o perioadă în care mintea multora dintre noi continuă să graviteze în jurul pandemiei, miliardarul și filantropul Bill Gates continuă să se concentreze pe problemele care vor continua să existe la mult timp după dispariția Covid-19.

Având în vedere activitatea sa din ultimele decenii, cunoștințele în domeniu și investițiile pe care le-a făcut în domeniul schimbărilor climatice, Bill Gates a fost invitat în urmă cu câteva zile să vorbească într-o sesiune virtuală a World Economic Forum. În contextul cu pricina, co-fondatorul Microsoft a vorbit, printre altele, despre soluțiile viitoare legate de încălzirea globală, de unde vor veni acestea.

Bill Gates și încălzirea globală

Fostul șef Microsoft și-a manifestat entuziasmul pe marginea faptului că, în ultimii ani, au apărut tot mai multe companii care încearcă să atace problema la scară largă a schimbărilor climatice. ”Numărul companiilor care lucrează la aceste probleme este incitant.”, a spus Gates.

Pe de altă parte, totul el estimează că nu vor mai rămâne multe în picioare. ”Câteva dintre ele vor cădea. Multe dintre ele vor eșua. Dar nu avem nevoie decât de un număr rezonabil, câteva zeci, pentru a face față problemelor, iar acelea trebuie accelerate.”

Ca referință, afirmațiile filantropului vin după ce mai mulți investitori cu buzunare adânci au băgat bani în start-up-uri din domeniul tehnologiilor climatice, în ultimii ani. Mai mult de 3000 de start-up-uri menite să remedieze probleme climatice au ajuns pe piață între 2013 și prima jumătate din 2021, cu mai mult de 222 de miliarde de dolari în finanțare pe această unitate de timp, conform unei analize PwC publicate în decembrie.

Bill Gates este la momentul de față al patrulea cel mai bogat om al planetei și, implicit, unul dintre investitorii care speră să rezolve problema schimbărilor climatice. Fondul său Breakthrough Energy Catalyst se străduiește la această oră să strângă 15 miliarde de dolari pentru proiecte de tehnologie curată. Partea interesantă este că Gates este conștient că multe dintre acele proiecte vor eșua, iar aceasta nu este neapărat o problemă. Important este să rămână în picioare câteva care chiar pot veni cu soluții fiabile, conform CNBC.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele