Bill Gates, Jeff Bezos și Elon Musk, îmbogățiți de pandemie: sute de miliarde de dolari, în plus

Bill Gates, Jeff Bezos și Elon Musk, îmbogățiți de pandemie: sute de miliarde de dolari, în plus

Bill Gates, Elon Musk și Jeff Bezos sunt doar câteva exemple. În timp ce un număr record de oameni de toate vârstele și-au pierdut locul de muncă în pandemie sau și-au închis micile afaceri din pricina falimentului, o mână de oameni și-a mărit averea cu sute de miliarde de dolari.

Când vine vorba de bogații planetei, clasamentul nu a suferit modificări majore în ultimii ani și include, în mare parte, aceleași nume. S-au schimbat însă sumele aferente miliardarilor. Pandemia de coronavirus a venit ca o mană cerească pentru cei mai bogați oameni din lume. Nu mai puțin de 402 miliarde de dolari suplimentari le-au intrat în visterie personajelor din top 10 în ultimul an.

Elon Musk, Jeff Bezos și Bill Gates, mai bogați ca niciodată

Deși majoritatea conspirațiilor legate de pandemie s-au construit în jurul lui Bill Gates, co-fondatorul Microsoft este departe de a fi câștigat cel mai mult în perioada în care întreaga planetă se chinuia să facă față infecțiilor cu Covid-19. Elon Musk câștigă detașat acest titlu.

Ca referință, fondatorul Tesla și SpaceX, a câștigat în 2021 aproximativ 121 de miliarde de dolari, nu departe de întreaga avere a lui Mark Zuckerberg. Tot ca o noutate, la finalul anului trecut, cei mai bogați zece oameni de pe întregul mapamond au avut, în premieră, averi de peste 100 de miliarde de dolari.

Bill Gates a fost primul care a ajuns la 100 de miliarde de dolari, în 1999. Jeff Bezos a fost al doilea, aproape 20 de ani mai târziu, în 2017. Ceilalți se bucură de mai puțin timp de această performanță. În orice caz, în doar un an, 2021, cel de-al doilea al pandemiei de Covid-19, primii zece bogați ai lumii au adăugat 402,17 miliarde în plus la avere.

În 2021, Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume și, pentru un moment în timp, s-a bucurat de nu mai puțin de 300 de miliarde în visterie. Ca un detaliu important, în 2020, a adăugat 140 de miliarde în repertoriu. Dacă ești curios cu cât a crescut averea miliardarilor în 2021, poți arunca o privire pe graficul de mai sus, realizat în conformitate cu Bloomberg`s Billionaires Index.

Citește și: