„Împotriva Rusiei a fost declarat un război total. Occidentul are intenții hitleriste”, afirmă Serghei Lavrov

„Împotriva Rusiei a fost declarat un război total. Occidentul are intenții hitleriste”, afirmă Serghei Lavrov

Războiul total a fost declarat împotriva Rusiei, iar Occidentul nu ascunde faptul că obiectivele politicii sale sunt de a sugruma și distruge economia rusă. Acest lucru a fost declarat vineri de ministrul rus de externe Serghei Lavrov la o ședință a consiliului de administrație al Fondului de sprijin pentru diplomația publică Alexandru Gorceakov.

Serghei Lavrov, mesaj tranșant la adresa Occidentului

„Astăzi ni s-a declarat un adevărat război hibrid, „război total”. Acest termen folosit de Germania lui Hitler este folosit acum de mulți politicieni europeni când vorbesc despre ce vor să facă cu Federația Rusă. Obiectivele nu sunt ascunse, ei sunt declarate public: să distrugă, să spargă, să sugrume economia rusă și Rusia în ansamblu”, a spus șeful departamentului diplomatic, potrivit Tass.

Ministrul a remarcat că în această „sancțiune fără drept” devine evident că toate valorile pe care colegii occidentali le-au predicat Rusiei, libertatea de exprimare, o economie de piață, inviolabilitatea proprietății private și prezumția de nevinovăție sunt lipsite de valoare.

Marea majoritate a țărilor din afara Occidentului colectiv nu vor „să se joace cu un singur scop” pe scena mondială, a spus ministrul de Externe.

„În ciuda propagandei care jongla cu numărul de voturi exprimate pentru rezoluțiile provocatoare ale ONU, marea majoritate a țărilor lumii din afara Occidentului istoric și colectiv nu sunt dispuse să se angajeze într-un joc unilateral. Sunt supuse unei presiuni extraordinare”, a spus el.

Potrivit ministrului, în ciuda acestei presiuni, este necesar să ne concentrăm nu pe „textele de propagandă provocatoare” prezentate de țările occidentale ONU, ci pe starea reală a comerțului și a legăturilor economice.

Răspunsul lui Biden cu privire la răspunsul la un potențial atac rusesc cu arme chimice

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat vineri că SUA „nu intenționează să folosească arme chimice, sub nicio circumstanță”, atunci când a fost întrebat despre comentariul președintelui Joe Biden de joi că ar răspunde „în natură” dacă Rusia ar folosi arme chimice în Ucraina.

Întrebat despre comentariile lui Biden, Sullivan a spus că Biden a mai spus în conferința de presă de joi că Statele Unite vor răspunde „în consecință”.

„Adică vom alege forma și natura răspunsului nostru pe baza naturii acțiunii pe care o întreprinde Rusia și o vom face în coordonare cu aliații noștri. Și le-am comunicat rușilor, așa cum a spus public președintele în urmă cu câteva săptămâni, că va exista un preț sever dacă Rusia folosește arme chimice. Și nu voi merge dincolo pentru a spune că Statele Unite nu au intenția de a folosi arme chimice sub nicio circumstanță”, a continuat Sullivan, potrivit CNN.

Întrebat dacă există un consens între aliați pentru o „ofertă” pentru ca președintele rus Vladimir Putin să pună capăt invaziei, Sullivan a spus că acesta este „conceptul greșit pentru că, desigur, acesta a fost un război pe care Putin l-a ales, este un război pe care Putin l-ar putea duce.”

Sullivan a spus că se desfășoară un proces direct între ucraineni și ruși, precum și o anumită comunicare între aliații europeni precum Franța și Germania, plus parteneri precum Israelul direct cu rușii.

„Statele Unite nu participă direct la aceste negocieri, dar rămânem în contact strâns cu omologii noștri ucraineni și cu acele alte țări care vorbesc cu ambele părți. Președintele a fost foarte clar ieri, că, în cele din urmă, orice acord diplomatic este unul pe care Ucraina însăși va trebui să-l determine ea însăși și Statele Unite nu vor împinge sau presă Ucraina în vreun rezultat anume”, a spus Sullivan.