Președintele Zelenski, nemulțumit de negocierile cu Rusia: „Sunt foarte dificile, uneori scandaloase“

Președintele Zelenski, nemulțumit de negocierile cu Rusia: „Sunt foarte dificile, uneori scandaloase“

Liderul Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a arătat nemulțumit de negocierile cu delegația rusă, pe care le-a catalogat drept „dificile, uneori chiar scandaloase“. În cel mai recent mesaj video postat pe internet, președintele ucrainean a precizat că se lucrează însă „pe mai multe niveluri pentru a forţa Rusia să aleagă pacea“ și pentru a pune capăt acestui „război brutal“. Mai multe detalii, în rândurile următoare.

Zelenski, despre negocierile cu Rusia: „Sunt foarte dificile. Uneori, chiar scandaloase“

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat, în cel mai recent mesaj video, că negocierile cu Rusia continuă, în ciuda faptului că sunt extrem de dificile. Uneori, chiar scandaloase, a completat acesta.

Totodată, liderul de la Kiev i-a îndemnat pe militarii ucraineni să dea în continuare dovadă de curaj, să nu obosească și să ia în considerare odihna doar după ce vor obține victoria.

Zelenski și-a exprimat și de această dată recunoștința față de țările occidentale care și-au asumat rolul de mediator în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

„Continuăm să lucrăm pe mai multe niveluri pentru a forţa Rusia să aleagă pacea, pentru a opri acest război brutal. Partea ucraineană continuă negocierile, care au loc, în format video, în fiecare zi. Dar este foarte dificil. Uneori, scandalos.

Însă, zi de zi, mai facem un pas înainte. Sunt, de asemenea, recunoscător tuturor mediatorilor internaționali care luptă pentru Ucraina, pentru Europa, pentru adevăr și prezintă Rusiei o imagine reală, honestă, convingând-o să vadă realitatea acțiunilor sale de război, dar şi faptul că lumea nu va opri adevărul, adevărul nostru“, a declarat președintele Ucrainei.

Citește și: Ce se întâmplă cu negocierile Rusia-Ucraina. Când ar putea să se întâlnească Putin și Zelenski

Președintele ucrainean cere ajutorul țărilor NATO pentru a opri războiul

Volodimir Zelenski va participa joi la summitul extraordinar al NATO, care va avea loc la Bruxelles, unde va cere ajutorul țărilor europene pentru a pune capăt invaziei ruse în Ucraina.

Acest lucru „se poate face în mai multe moduri. Interzicerea spaţiului aerian sau furnizarea Ucrainei a unor mijloace puternice de apărare aeriană şi aviaţie“, potrivit purtătorului de cuvânt al liderului la Kiev, Serghei Nikiforov.

În cadrul summit-ului NATO de joi, președintele american, Joe Biden, va anunța „noi sancţiuni împotriva Rusiei şi le va întări“ pe cele care există deja (mai multe detalii AICI).

„Aliaţii ajută Ucraina să facă respectat dreptul său fundamental de a se apăra, furnizându-i o cantitate importantă de echipamente militare esenţiale“, a subliniat un responsabil NATO.

„În cursul summitului, aliaţii şi Ucraina vor lua în considerare ce pot face aliaţii pentru a-şi întări sprijinul (lor) pentru Ucraina“, a continuat el.

Citește și: