HBO se confruntă cu un proces: de ce este acuzată platforma de streaming, legătura cu Facebook

HBO se confruntă cu un proces: de ce este acuzată platforma de streaming, legătura cu Facebook

HBO se confruntă cu un proces colectiv din cauza acuzațiilor conform cărora i-a oferit Facebook-ului istoricul vizionărilor abonaților fără permisiunea corespunzătoare.

Conform Variety, HBO e acuzat că a furnizat către Facebook liste de clienți, permițând rețelei sociale să coreleze obiceiurile de vizualizare cu profilurile lor. De asemenea, susține că HBO știe că Facebook poate combina datele, deoarece HBO este un agent de publicitate important pe Facebook, iar Facebook poate apoi să folosească aceste informații pentru a redirecționa reclamele către abonații săi. Deoarece HBO nu a primit niciodată consimțământul adecvat al clientului pentru a face acest lucru, se presupune că a încălcat Legea privind protecția confidențialității video (VPPA) din 1988, conform procesului.

HBO, ca și alte site-uri, dezvăluie utilizatorilor că acesta (și partenerii) utilizează cookie-uri pentru a livra reclame personalizate. Cu toate acestea, VPPA necesită consimțământ separat din partea utilizatorilor pentru a-și partaja istoricul de vizionare a videoclipurilor. „O politică standard de confidențialitate nu va fi suficientă”, potrivit procesului.

Alți furnizori de streaming au fost loviți de situații similare, iar TikTok a acceptat recent să plătească o sumă de 92 de milioane de dolari pentru încălcarea (parțială) a VPPA. Într-un alt caz, însă, un judecător a decis în 2015 că Hulu nu a împărtășit cu bună știință date cu Facebook, care ar putea stabili istoricul de vizionare al unei persoane. Firma de avocatură implicată în procesul HBO a câștigat anterior un acord de 50 de milioane de dolari cu Hearst, după ce a susținut că a încălcat legile privind confidențialitatea din Michigan prin vânzarea datelor abonaților.

HBO Max, disponibil în România

HBO Max s-a lansat pe 8 martie 2022 în România. Va înlocui HBO GO, conform reprezentanţilor HBO.

Platforma de streaming premium a WarnerMedia va fi disponibilă la preţul de 4,99 de euro pe lună, dar vine la pachet cu o serie de oferte. Vei avea reduceri de preţ dacă HBO Max este lansat înainte de 31 martie, precum şi un preţ mai bun la abonamentul pe an.