HBO Max, Netflix și PrimeVideo au concurență: încă un gigant ajunge în Europa, după Disney+

HBO Max, Netflix și PrimeVideo au concurență: încă un gigant ajunge în Europa, după Disney+

Serviciile noi de streaming încep să iasă la suprafață precum ciupercile după ploaie, iar dacă nu aveai suficiente care să se lupte pentru un abonament suplimentar, HBO Max, Netflix, Amazon Prime Video și iminentul Disney+ au concurență.

În aceeași zi în care Paramount Global a anunțat rezultatele financiare, a venit la înaintare și cu confirmarea faptului că serviciul de streaming Paramount+ se pregătește să sosească în Europa. Ca referință, la fel ca majoritatea platformelor de acest fel, întâi a fost disponibilă în SUA, dar nu a durat mult până a început expansiunea.

Streamingul nu mai este ce era odată

În urmă cu câteva săptămâni, Netflix și-a publicat rezultatele financiare pe primul trimestru din 2022 și a confirmat o scădere a numărului de abonați cu 200.000, la nivel global. Tot atunci, acțiunile gigantului s-au dus în cap, iar investitorii de pe Wall Street au început să creadă că, odată cu pandemia, s-a terminat fascinația oamenilor pentru streaming, mai ales când piața a devenit atât de saturată și toți vor bani. ”Vedem riscuri pentru piețele potențial saturate și extrem de competitive ale streamingului, atât în ​​SUA, cât și în străinătate”, a scris analistul CFRA Kenneth Leon într-o notă de marți adresată clienților.

Paramount+, cel puțin momentan, pare excepția de la regulă. În ultimul trimestru, s-a bucurat de 6,8 milioane de abonați, datorită investiției în titluri precum Scream sau The Lost City. Acest detaliu s-a reflectat într-o creștere din activitatea companiei direct către consumatori, care include Paramount+, cu 82% datorită unei creșteri de 59% a vânzărilor de anunțuri și a unei creșteri de 95% a veniturilor din abonamente.

În ceea ce privește extinderea serviciului, Paramount+ intră în Europa în această vară, începând cu 22 iunie. Atunci va fi disponibil în Marea Britanie și Irlanda. Având în vedere că sunt țări vorbitoare de engleză, extinderea este una cât se poate de facilă. În Regatul Unit va fi gratuit pentru abonații Sky Cinema, în timp ce ceilalți vor fi nevoiți să plătească 7 lire sterline pentru alternativa la Netflix. Tot în 2022, înainte de finele anului, îl vei putea accesa în Austria, Franța, Germania, Italia și Elveția.

Paramount+ are peste 30.000 de filme și seriale din rețeaua ViacomCBS, aflându-se și în spatele unor producții recente precum Halo sau Star Trek: Discovery.

Citește și: