Google Chrome îți sporește securitatea: cum te ajută să ai grijă de parole, de acum încolo

Google Chrome îți sporește securitatea: cum te ajută să ai grijă de parole, de acum încolo

Google Chrome îți oferă de mulți ani posibilitatea de a-ți salva parolele pe care le tastezi în orice pagină de internet. Ți le securizează cu ajutorul măsurilor din spatele contului tău Google și ți le pune la dispoziție pe orice dispozitiv.

Google Chrome funcționează de mult timp ca un manager de parole sau password manager destul de eficient. Din păcate, comparativ cu soluțiile dedicate, a avut dintotdeauna niște minusuri importante. Deși îți puteai vedea toate parolele salvate din browser, nu puteai adăuga manual altele noi. Practic, singura soluție era să intri pe un site în care îți era cerută noua parolă pe care ți-o doreai în baza de date, o tastai, iar Chrome te întreba dacă vrei să o salvezi. Pentru că acest subiect a reprezentat un motiv de frustrare mai vechi pentru utilizatori, Google s-a gândit la o soluție, a implementat-o, chiar dacă nu prea a promovat-o.

Google Chrome și salvatul de parole

Cei de la Android Police au descoperit un parametru modificabil în setările avansate ale Chrome care îți permite să adaugi manual parole în baza de date a Google și, implicit, a browserului. Este suficient să tastezi în bara de adresă chrome://flags/#add-passwords-in-settings și să apeși pe Enter. Dacă știi că accesezi deseori o adresă web și folosești Chrome, îți introduci numele de utilizator și parola, iar acestea îți vor fi completate automat data viitoare când intri pe site-ul cu pricina.

Aparent, funcția este prezentă în Chrome încă de la finele lui 2021, dacă este să crezi niște rapoarte de pe Reddit pe marginea subiectului, dar nu este ca și cum Google a publicat vreun comunicat de presă pe marginea subiectului. În orice caz, dacă ești utilizator entuziast de Chrome, poate chiar pe mai multe dispozitive, și depinzi de confortul desprins din completarea automată a parolelor, e bine de știut că a devenit un pic mai facilă completarea bazei de date cu informații de autentificare.

Citește și: