Game Awards revine anul acesta cu o nouă categorie: când va avea loc

Game Awards revine anul acesta cu o nouă categorie: când va avea loc

Companiile folosesc deja The Game Awards pentru a prezenta filme și seriale, dar acum evenimentul va recunoaște oficial acele producții.

Organizatorii au dezvăluit că Game Awards 2022 va avea loc pe 8 decembrie cu o nouă categorie de “cea mai bună adaptare”. Companiile vor primi statuete pentru orice proiect care traduce jocurile în „media populară”, inclusiv filme, seriale TV, podcasturi și cărți.

Evenimentul nu va păstra doar o componentă fizică, dar o va extinde și în cinematografe. Game Awards va oferi o „experiență IMAX” live în orașe din întreaga lume. Deși sunt așteptate mai multe detalii în lunile următoare, este sigur să presupunem că veți avea parte de o prezentare audiovizuală mai bogată în timp ce vizionați ceremonii și trailere ale jocurilor, în sala de cinema.

Game Awards, pe 8 decembrie

Crearea unei categorii de adaptare nu este surprinzătoare. Anul acesta a avut o serie de producții inspirate de jocuri, inclusiv serialul TV Halo, un film Sonic the Hedgehog 2 ce a fost bine primit și un film anticipat, Uncharted. Acest lucru oferă The Game Awards șansa de a valorifica tendința, desigur, dar ar putea și recompensa acele studiouri care fac „dreptate” francizelor de jocuri preferate.

Ca referință, pe 9 decembrie, Epic Games va lansa „The Matrix Awakens”, un joc video ce va explora universul „The Matrix Resurrections”. Ca teaser atât pentru joc, cât și pentru pelicula care va fi lansată înainte de Crăciun, dezvoltatorii au anunțat că demo-ul jocului poate fi descărcat pe consolele de jocuri de tipul PlayStation 5 sau Xbox Series X/S.. Acest lucru ar putea să servească drept atu, de vreme ce gamerii vor avea ocazia să arunce o privire chiar înainte de The Game Awards.

Epic a ales să dezvolte acest joc cu ajutorul Unreal Engine 5. Adevărata „putere” a acestui joc, realizat pe un motor de ultimă generație, poate fi experimentată din plin în teaserul lansat de companie, în urmă cu câteva ore. „De unde știm ce este real?”,  poate fi auzit spunând personajul interpretat de Keanu Reeves, în joc. Mai mult, grafica jocului este atât de bine realizată încât, într-adevăr, devine greu să facem disctincția între actor și varianta sa computerizată.