„The Matrix Awakens”, un nou joc video ireal de real. Când îl vom putea juca

„The Matrix Awakens”, un nou joc video ireal de real. Când îl vom putea juca

Fanii „Matrix” au toate motivele să sară în sus de bucurie. În curând va fi lansat „The Matrix Awakens”, un joc video revoluționar, cu o grafică pe măsură.

Pe 9 decembrie, Epic Games va lansa „The Matrix Awakens”, un joc video ce va explora universul „The Matrix Resurrections”. Ca teaser atât pentru joc, cât și pentru pelicula care va fi lansată înainte de Crăciun, dezvoltatorii au anunțat că demo-ul jocului poate fi descărcat pe consolele de jocuri de tipul PlayStation 5 sau Xbox Series X/S.. Acest lucru ar putea să servească drept atu, de vreme ce gamerii vor avea ocazia să arunce o privire chiar înainte de The Game Awards.

the matrix awakens joc video lansare (1)

„The Matrix Awakens” este construit în Unreal Engine 5

Epic a ales să dezvolte acest joc cu ajutorul Unreal Engine 5. Adevărata „putere” a acestui joc, realizat pe un motor de ultimă generație, poate fi experimentată din plin în teaserul lansat de companie, în urmă cu câteva ore. „De unde știm ce este real?”,  poate fi auzit spunând personajul interpretat de Keanu Reeves, în joc. Mai mult, grafica jocului este atât de bine realizată încât, într-adevăr, devine greu să facem disctincția între actor și varianta sa computerizată.

the matrix awakens joc video lansare (1)

„The Matrix Awakens” ar putea deveni, pentru lumea jocurilor, ceea ce a devenit, în 2001, „The Matrix”, pentru lumea filmului. În plus, aceasta va fi șansa gamerilor de a vedea UE5 în acțiune.

Epic a prezentat cea mai recentă iterație de care este capabil motorul său de joc, la jumătatea anului trecut, oferind un demo pentru PS5, destinat celor avizi după jocurile video. Aceștia au putut să-și facă o idee cu privire la capacitatea reală de calcul a noii tehnologii și de modul în care această capacitate de îmbină cu grafica de excepție.

the matrix awakens joc video lansare (1)

În luna mai, compania a lansat o versiune presale a UE5, destinată PC-urilor – o mișcare deloc bine gândită, ar spune unii, întrucât cei care și-ar fi dorit, probabil, să joace Valley of the Ancient pe PC, trebuiau să dispună de un computer echipat cu o serie de componente de ultimă generație (evident, mult prea constisitoare). 

În paralel, cinefilii vor putea vedea „The Matrix Resurrection” în data de 22 decembrie 2021 (în cinematografe și pe HBO Max).

Citește și: