Funcția pe care nu ai fi crezut să o vezi vreodată în Spotify, disponibilă: chiar face diferența

Funcția pe care nu ai fi crezut să o vezi vreodată în Spotify, disponibilă: chiar face diferența

Spotify este unul dintre cele mai vechi servicii de streaming, iar pentru mulți, continuă să fie cel mai bun. Asta nu înseamnă însă că este cel mai bun, de aici și nevoia pentru actualizări.

În cazul în care ești utilizator de Spotify cu experiență,de-a lungul anilor, sunt șanse mari să fi observat probleme de funcționalitate, mai mici sau mai mari. Probabil că te-ai gândit la un buton pe care ți l-ai fi dorit în interfață, o funcție care ți-ar fi făcut viața mai ușoară, un algoritm care ar fi făcut o treabă mai bună în a-ți face recomandări. Indiferent pentru ce variantă optezi, sunt șanse mari să nu-ți fi venit în minte noul buton integrat în Spotify de către creatorii serviciului.

Spotify, mai bun ca niciodată

Știi ce lipsea din Spotify? Un buton de play. Butonul clasic de declanșare a redării, care a devenit sinonim cu aproape orice echipament hardware pentru muzică sau filme și care a funcționat ca icoană pentru o varietate fabuloasă de aplicații software, acum și-a găsit loc în Spotify.

Dacă îl vei folosi, melodiile dintr-un album sau dintr-o listă de redare vor fi redate în ordine, așa cum le-a gândit artistul. Până la această oră, alternativa era un singur buton cu funcția Shuffle. Acela iniția redarea unui album, dar piesele erau redate într-o manieră aleatorie, pe care nu o puteai influența.

După numeroase rugăminți din partea utilizatorilor, dar mai ales a artiștilor care încearcă să spună o poveste cu ordinea pieselor, fiecare album sau listă de redare din Spotify vine, în partea de sus, cu două butoane, Play și Shuffle.

Cea mai vocală pe marginea subiectului a fost Adele. Artista a insistat în mai multe rânduri pe faptul că, nu de puține ori, artiștii aleg special ordinea în care pun melodiile pe un album, iar Spotify ar trebui să lase utilizatorii să se bucure de acel concept artistic. De acum, se poate.