01 aug. 2022 | 14:55

Spotify, cel mai mare număr de abonați din istorie: ce îmbunătățire ți-a pregătit gigantul suedez

ACTUALITATE
Spotify, cel mai mare număr de abonați din istorie: ce îmbunătățire ți-a pregătit gigantul suedez

Spotify este, în momentul de față, cel mai mare streamer de muzică din întreaga lume. Cu toate că succesul rețelei era evident încă de la început, nimeni, nici măcar suedezii din spatele brand-ului, nu s-au așteptat ca cifrele să crească atât de mult, într-un timp extrem de scurt.

Cu toate că, de la lansarea sa, s-a știut că Spotify va ajunge mare, nimeni nu a preconizat vreodată că va ajunge chiar atât de mare, nici măcar cei care au pus bazele acestui fenomen de streaming de muzică și podcasturi.

Spotify, număr record de abonați: cum vrea să te „țină aproape”

În prezent, Spotify înregistrează o creștere de 19%, în ceea ce îi privește pe utilizatorii care optează pentru versiunea gratuită, dar și de 14%, comparativ cu anul trecut, pentru cei care au ales să platească pentru un abonament curat, fără reclame (plus alte câteva avantaje).

În prezent, versiunea premium de la Spotify însumează 188 de milioane de abonați, în toată lumea, în timp ce 433 de milioane de oameni încă rămân ancorați de varianta gratuită care, așa cum menționam anterior, are câteva dezavantaje, însă nesemnificative pentru unii, se pare.

Noile creșteri de abonați au depășit, în mod evident, așteptările companiei care deține Spotify. În ciuda boom-ului, se pare că încă se confruntă cu pierderi, în al doilea trimestru pierzând mai bine de 125 de milioane de euro.

Și pentru că extremele par să fie o caracteristică care se potrivește mănușă în cazul Spotify, iată că venitul per utilizator a crescut.

În mod cert, Spotify va continua să crească. Ca drept dovadă, gigantul are planuri noi. Printre aceste planuri este inclus, de asemenea, un nou playlist care va purta numele de Friends Mix. Acest playlist va fi unul generat automat, pe baza melodiilor preferate de prietenii tăi, dând impresia că muzica este recomandată chiar de ei, deși nu va fi, în realitate, așa.

Momentan, această funcție este disponibilă strict pe iOS, urmând ca, în viitor, să fie implementată și pentru utilizatorii de Android.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele