Forțele ucrainene au ucis un general rus important: „O lovitură majoră“

Forțele ucrainene au ucis un general rus important: „O lovitură majoră“

Un important comandant militar rus, multiplu decorat, a fost ucis miercuri de forțele ucrainene în războiul Rusia-Ucraina, au relatat joi atât publicații din țara condusă de Zelenski, cât și ruse. Presa internațională descrie evenimentul drept o „lovitură majoră“ pentru forțele armate rusești care au invadat Ucraina. Mai multe detalii, în continuare.

Forțele ucrainene au ucis un general rus important

Andrei Sukhovetsky, un important general rus, multiplu decorat, a fost ucis miercuri în războiul dintre Rusia și Ucraina, au relatat joi publicații ucrainene, dar și ruse, preluate de Newsweek și Daily Mail. Acestea vorbesc despre „o lovitură majoră“ pentru armata lui Vladimir Putin, trimisă să invadeze Ucraina.

Potrivit informațiilor apărute în presa ucraineană, general-maiorul Andrei Sukhovetsky, comandant adjunct al Armatei 41 din cadrul Districtului Militar Central al Rusiei, a fost omorât miercuri de forțele armate ucrainene care respingeau ofensiva rusă.

Moartea generalului rus nu a fost confirmată încă de Ministerul Apărării de la Moscova, însă a fost anunțată în social media de camarazi ai militarului. Informația apare, de asemenea, și pe pagina oficială de Facebook a Forțelor Armate Ucrainene.

Citește și: Zelenski a supraviețuit după cel puțin trei tentative de asasinat în câteva zile, spun rapoarte oficiale

„O lovitură majoră“

Într-o postare de pe platforma VKontakte, citată, printre altele, de presă, un anume Serghei Chipilev, șef al unei cunoscute asociații de veterani ruși, a publicat un mesaj în care deplânge moartea generalului.

„Am aflat cu mare tristețe vestea tragică a morții prietenului nostru, general-maior Andrei Aleksandrovich Sukhovetsky, pe teritoriul Ucrainei, în timpul unei operațiuni speciale“, a scris acesta, fără a preciza însă circumstanțele morții lui Andrei Sukhovetsky.

Totodată, Christo Grozev, director executiv al site-ului de investigaţii Bellingcat, a distribuit pe rețelele sociale informația potrivit căreia comandantul militar rus a fost ucis, adăugând că, dacă vestea se confirmă, aceasta ar reprezenta un „factor de demotivare major“ pentru forțele ruse.

Publicația Daily Mail notează că o sursă militară a confirmat că Sukhovetsky a fost ucis „de un lunetist“, menționând că o ceremonie de înmormântare a generalului va avea loc în Rusia, sâmbătă.

Andrei Sukhovetsky a fost de departe cea mai importantă figură militară rusă, mai scrie Daily Mail.

Te-ar putea interesa și: Rusia introduce pedeapsa cu închisoarea pentru cei care răspândesc știri „false“ despre armată. Mai există o singură publicație independentă de știri

Citește și: