Fanii Star Wars iubesc inovațiile tehnologice doar dacă sunt fictive: reacții mixte pentru The Mandalorian

Fanii Star Wars iubesc inovațiile tehnologice doar dacă sunt fictive: reacții mixte pentru The Mandalorian

La auzul veștii că vocea lui Luke Skywalker, în sezonul al doilea din povestea Star Wars, „The Mandalorian”, ar fi fost generată de un computer, fanii au avut păreri împărțite.

Nu toți iubitorii seriei „Star Wars” au primit cu brațele deschise vestea că reîntoarcerea tânărului Luke Skywalker este marcată de o tehnică nouă, și anume de sintetizarea vocii acestuia, cu ajutorul unui computer.

Personajul și-a făcut apariția la sfârșitul celui de-al doilea sezon din „The Mandalorian”, ceea ce a reprezentat o reală surpriză pentru toți cei care iubesc acestă franciză. Referindu-ne strict la scenariu, revenirea lui Luke Skywalker a sugerat, într-o oarecare măsură, sfârșitul misiunii lui Din Djarin (interpretat de Pedro Pascal), de a-l readuce pe Grogu între ai lui.

Pentru ca revenirea lui Luke să fie posibilă, producătorii au folosit o tehnologie specială pentru a-l întineri pe Hamill, dar și pentru a-i da acestuia o nouă voce, mult mai apropiată de cea pe care o puteam auzi în primele filme Star Wars.

Star Wars devine din ce în ce mai sintetic

În mod evident, unii dintre fani au primit cu entuziasm noua tehnologie implementată, dar au existat și alții care au blamat excesul de sintetizatoare, numind apariția lui Luke Skywalker drept una lipsită de sentiment.

Nu ne vom da cu părerea despre reacția negativă a fanilor, dar nu putem să nu remarcăm cum anumiți oameni, pasionați de un serial science-fiction, neagă noile căi pe care tehnologia le oferă. Concluzia firească este că, așa cum se poate observa, unii fani preferă ca știința și, deopotrivă, evoluția tehologiei să se întâmple numai în film, și nu în realitate.

Ce ar fi putut să facă producătorii pentru a-i mulțumi pe sceptici

După cum bine știm, Mark Hamill este departe de a mai fi un bărbat tânăr, asemenea rolului care i-a adus recunoașterea mondială, având, în momentul de față, 70 ani. Drept pentru care, utilizarea vocii lui, dar și a imaginii lui, în contextul detaliilor din scenariu, ar fi fost o misiune imposibilă.

Desigur, echipa de producție ar fi putut să apeleze la un alt actor, mult mai tânăr. Însă, chiar dacă ar fi făcut asta, oare producția nu ar fi avut parte de critici negative, de data aceasta din partea altor fani?

Citește și: