Fenomenul deepfake ia amploare: Barack Obama și Ian McKellan, noile „victime”

Fenomenul deepfake ia amploare: Barack Obama și Ian McKellan, noile „victime”

Un clip nou deepfake duce noțiunea de „bizar” pe alte culmi, după cum putem vedea mai jos, în subsolul articolului. Nume importante din cinematografie, sau chiar politica mondială, se află printre „victimele” noului trailer fals.

Un trailer recent lansat, din categoria deepfake, îi arată pe Barack Obama, Miley Cyrus și Ian McKellan unindu-și forțele pentru a comite un furt care are soarta de a eșua.

În ultimii ani, tehnologia deepfake a reușit să uimească, să amuze și chiar să sperie oamenii, oferind spectatorilor posibilitatea de a vedea cum ar arăta unele dintre filmele lor preferate dacă ar fi avut parte de o altă distribuție. În mod evident, cei care realizează astfel de clipuri au dobândit faimă mondială, deepfake-urile având darul de a deveni virale aproape imediat.

În prezent, metoda grafică a fost folosită, în mare măsură, online de câțiva fani ai unor fancize ca „Star Wars” sau „Back to the Future”, fiind menită, în general, să-i distreze pe cei care se uită.

Ulterior, tehnologia a luat amploare și a început să fie folosită și în reclame, sau chiar în filme ca „The Irishman” sau „Rogue One”, unde era necesară o „reîntinerire” a personajului fără a fi folosit un alt actor care poate să semene, sau nu. Mai mult, deepfake a putut să „readucă la viață” actori ce nu se mai află printre noi.

Deepfake major pe seama unui fost președinte american

Cea mai recentă găselniță a creatorilor amatori de deepfake îi pune în prim-plan pe Barack Obama, Ian McKellan, Miley Cyrus și Olivia Coleman. Primii trei sunt imaginați în postura de a comite un jaf care se sfârșește prost. Clipul a fost distribuit de Kativa Kvinge, pe contul acesteia de Instagram. Brusc și fără vreo explicația în prealabil, în același clip o vedem pe actrița britanică Olivia Coleman.

Clipul poate fi văzut în întregime aici:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katia Kvinge (@katiakvinge)

Citește și: