06 feb. 2022 | 11:35

Elon Musk va crea anul acesta un robot umanoid: cum va ajuta

ACTUALITATE
Elon Musk va crea anul acesta un robot umanoid: cum va ajuta

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a spus că va lansa un robot umanoid. Musk l-a numit „cel mai important produs” al anului.

Punându-l înaintea Cybertruck-ului sci-fi și al viitorului Tesla Roadster, Musk le-a spus investitorilor că robotul Tesla are „potențialul de a fi mai semnificativ decât afacerea cu vehicule, în timp”, conform Metro.co.uk.

Robotul de 60 kg poartă numele de cod Optimus și va fi însărcinat să ajute în fabricile Tesla producătoare de mașini electrice.

Robot umanoid creat de Tesla

Robotul de 1.52 metri este construit din „materiale ușoare” și va putea „vedea” folosind camerele autopilot de la vehiculele Tesla, care simt mediul înconjurător.

Musk a spus că Tesla Bot va fi operat de computerul Full Self-Driving (FSD) al Tesla.

„Se dorește să fie prietenos”, a spus Musk când l-a dezvăluit în august 2021, „și să navigheze printr-o lume construită pentru oameni”.

”Pentru a îndeplini sarcini periculoase și repetitive, folosirea unui robot umanoid este o abordare exactă greșită”, a spus Raj Rajkumar, profesor de inginerie electrică și informatică la Universitatea Carnegie Mellon.

Musk, totuși, spune că robotul poate fi mai important decât o mașină. Musk speră că Tesla Bot ar putea, de asemenea, să rezolve deficitul global de forță de muncă. Nu s-a menționat când va fi funcțional robotul Optimus, dar va mai trece ceva timp.

Unii dintre cei mai avansați roboți umanoizi, cum ar fi robotul Atlas construit de Boston Dynamics, au avut nevoie de ani de zile pentru a fi cercetați, proiectați și construiți.

Până în acest moment, majoritatea declarațiilor făcute de miliardarul Elon Musk în spațiul public s-au îndreptat cu precădere către Tesla și viitorul business-ului global – robotica. Miliardarul a omis, însă, să ne spună ce va face SpaceX în 2022 și de ce e atât de special planul pe care compania îl are.

Elon Musk va ajunge din nou pe primele pagini ale ziarelor din întreaga lume, anul acesta. Compania sa spațială, SpaceX, are planuri extrem de ambițioase.

SpaceX vrea să trimită nu mai puțin de 52 de rachete în spațiu, în anul 2022. Informația a fost lansată chiar de către NASA, pentru că Elon Musk pare să fie destul de secretos în această privință.