Elon Musk se teme pentru viața lui: de ce a vrut să plătească un adolescent cu 5.000 de dolari

Elon Musk se teme pentru viața lui: de ce a vrut să plătească un adolescent cu 5.000 de dolari

Jack Sweeney, un tânăr de 19 ani din Florida, a respins o ofertă de 5.000 de dolari din partea lui Elon Musk, de a-și șterge contul de Twitter, care urmărește avionul privat al miliardarului.

Conform CNN, ElonJet are peste 150.000 de urmăritori și folosește un bot pe care Sweeney l-a dezvoltat pentru a monitoriza zborurile lui Musk. Fluxul trimite apoi pe Twitter când și unde decolează sau aterizează avionul și durata fiecărei călătorii.

Adolescentul a dezvoltat aproximativ o duzină de alte conturi care urmăresc călătoriile unor titani tehnologici, inclusiv Bill Gates și Jeff Bezos.

Mesajul inițial direct de la Musk a venit pe 30 noiembrie.

Elon Musk se teme pentru viața lui

„Poți să dai jos asta?”, l-a întrebat Musk pe Sweeney. „Este un risc de securitate”.

CEO-ul Tesla și SpaceX i-a oferit adolescentului 5.000 de dolari, pentru a preveni „nebunii” să-i urmărească zborurile. Sweeney a replicat, cerând 50.000 de dolari, spunând că ar putea folosi banii pentru facultate, și poate un Tesla Model 3.

„Nu-mi place ideea de a fi împușcat de un nebun”, a spus Musk.

Ultimul schimb de mesaje a fost miercuri, 19 ianuarie, când Musk a spus că nu e corect „să plătească pentru a închide contul”.

Sweeney a spus că este un fan al SpaceX încă de la prima lansare a lui Falcon Heavy în 2018. Tatăl său lucrează pentru o companie aeriană, alimentându-i interesul pentru aviație.

„5.000 nu sunt suficienți pentru cât de mult obțin din asta”, a spus Sweeney.

Sweeney i-a oferit lui Musk câteva sfaturi tehnice, spunându-i miliardarului despre un program de blocare pe care l-ar putea folosi pentru a contracara programele de urmărire a zborurilor.

Dar Sweeney este capabil încă să urmărească zborurile lui Musk, în ciuda programului de blocare.

În ceea ce privește planurile lui Elon Musk pentru 2022, Elon Musk va ajunge din nou pe primele pagini ale ziarelor din întreaga lume, anul acesta. Compania sa spațială, SpaceX, are planuri extrem de ambițioase.

SpaceX vrea să trimită nu mai puțin de 52 de rachete în spațiu, în anul 2022. Informația a fost lansată chiar de către NASA, pentru că Elon Musk pare să fie destul de secretos în această privință.