Câți bani au pierdut Elon Musk și Mark Zuckerberg în doar 7 zile. Suma este amețitoare

Câți bani au pierdut Elon Musk și Mark Zuckerberg în doar 7 zile. Suma este amețitoare

Mulți dintre miliardarii lumii au avut o săptămână de coșmar, pierzând zilele trecute sume fabuloase de bani, în contextul în care totul, de la comerţul electronic la criptomonede şi jocuri online, a căzut. Piețele au înregistrat cea mai mare scădere de la izbucnirea pandemiei și până în prezent, spectrul majorării ratelor de dobândă de către Rezerva Federală instalându-se asupra economiei. Mai multe detalii, în continuare.

Câți bani au pierdut Elon Musk și Mark Zuckerberg în doar 7 zile

Săptămâna ce a trecut a fost una dureroasă pentru miliardarii lumii, cărora le-au scăzut averile. În contextul în care totul, de la comerţul electronic la criptomonede şi jocuri online, a căzut, nume precum Elon Musk, Mark Zuckerberg și Jeff Bezos au avut de suferit.

Experții spun că aceasta a fost cea mai mare scădere înregistrată de piețe de când a debutat pandemia, asupra economiei instalându-se spectrul majorării ratelor de dobândă de către Rezerva Federală.

Unele dintre cele mai mari victime au fost prețurile criptomonedelor, Bitcoin plonjând la minimele ultimelor şase luni. Alte active digitale au fost și ele lovite. Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Zhao, directorul executiv al bursei de criptomonede Binance, are în prezent o valoare de 75 de miliarde de dolari.

După cum aminteam și mai sus, în contextul scăderilor înregistrate de piețe, miliardarii lumii au avut o săptămână de coșmar.

Citește și: Cine este cel mai tânăr miliardar din lume. Bulgarul care este comparat cu Elon Musk

Sumele sunt amețitoare

În săptămâna care tocmai s-a încheiat, Jeff Bezos a pierdut 20 de miliarde de dolari din averea sa. La rândul său, Changpeng Zhao de la Binance a pierdut 17,7 miliarde de dolari, iar averea lui Mark Zuckerberg, co-fondatorul și președintele rețelei Facebook, a scăzut cu 10,4 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Săptămână neagră și pentru Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume, care și-a văzut averea netă micșorându-se cu 25,1 miliarde de dolari – sau mai mult de 9% – săptămâna trecută.

Din top cei mai bogați oameni din lume, doar unul a evitat să piardă bani în săptămâna care s-a încheiat și anume magnatul francez al modei de lux Bernard Arnault, care este pe punctul de a recâştiga locul 2 în indicele Bloomberg de la Bezos.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI