Elon Musk se plânge de presă: ce-l supără pe miliardar

Elon Musk se plânge de presă: ce-l supără pe miliardar

CEO-ul Tesla Elon Musk crede că există prea multe vești proaste în aceste zile și toată vina este a presei.

Miliardarul a apelat la Twitter pentru a se plânge de „fluxul de ură necruțător” care vine de la instituțiile media. Asta în ciuda faptului că Musk nu pare să ezite să scrie pe Twitter constant despre lucrurile pe care le urăște.

El se plânge pe Twitter de toate veștile proaste care sunt raportate de mass-media pentru că nu oferă „o imagine exactă a realității”.

„Majoritatea instituțiilor de știri încearcă să răspundă la întrebarea: „Care sunt cele mai rele lucruri care se întâmplă astăzi pe Pământ?”. Este o planetă mare! Evident, unele lucruri rele se întâmplă undeva, la un moment dat, dar concentrarea necruțătoare asupra acestora nu oferă o imagine exactă a realității”, a scris Musk pe Twitter.

Miliardarul a folosit Twitter pentru a se plânge, printre altele, de senatorul Pete Buttigieg, senatorul Elizabeth Warren, președintele Joe Biden, vaccinurile COVID, lockdown-urile COVID, Jeff Bezos, Jeff Bezos din nou, Jeff Bezos încă o dată și tot așa…

CEO-ul SpaceX a scris, de asemenea, tweet-ul într-o perioadă de știri deosebit de proaste pentru companiile sale. Statul California a avertizat recent Tesla că este deschisă o plângere civilă cu privire la acuzațiile de discriminare rasială și hărțuire sexuală în companie.

Elon Musk e supărat pe presă

Tesla nu este singura companie din portofoliul lui Elon Musk care are probleme cu hărțuirea sexuală. Femeile care au lucrat anterior la SpaceX, inclusiv inginerul de misiune Ashley Kosak și alte patru care au vorbit cu The Verge, au acuzat compania că nu face nimic pentru a opri hărțuirea sexuală.

Personalul de sex masculin ar fi făcut numeroase progrese nedorite, comentarii lascive și contact fizic. Kosak a susținut că un coleg a mers atât de departe, încât a vizitat-o acasă și a insistat să o atingă, în timp ce fosta stagiară Julia CrowleyFarenga (care a dat în judecată SpaceX în 2020) a spus că un angajat a împiedicat-o să se angajeze după ce ea a raportat comportamentul său neadecvat.

SpaceX ar fi fost reticent în a lua măsuri semnificative în acest sens. În timp ce femeile au raportat incidente resurselor umane ale SpaceX, compania părea să fie mai interesată să mențină planurile companiei pe drumul cel bun, decât să se ocupe de hărțuire.

Departamentul de HR i-a cerut lui Kosak să propună soluții pentru hărțuirea sexuală, dar nu a existat nicio urmărire în acest sens. Mai mult, atât liderii HR Brian Bjelde, cât și președintele companiei Gwynne Shotwell nu erau aparent conștienți de acuzațiile ei.

Producătorul de mașini electrice a fost, de asemenea, citat recent din nou de SEC pentru tweet-ul “420” al lui Musk în 2018, pentru care este dat în judecată pentru 160 de milioane de dolari, într-un proces separat.

Citește și: