Miliarde de dolari în Bitcoin: nu te-ai fi așteptat la asta de la Elon Musk, Tesla

Miliarde de dolari în Bitcoin: nu te-ai fi așteptat la asta de la Elon Musk, Tesla

După ce a fost responsabil de numeroase fluctuații de amploare în domeniul criptomonedelor, Elon Musk se pare totuși că are surprinzător de multă încredere în Bitcoin. Nu de alta, dar ține o sumă fabuloasă investită în populara criptoactivă.

Conform datelor obținute de Reuters, Tesla și-a raportat la începutul acestei săptămâni declarația financiară către Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA. Cu această ocazie, au devenit publice mai multe particularități economice ale constructorului auto condus de Elon Musk. Cele mai fascinante detalii vizează deținerea de Bitcoin la nivel de companie.

Elon Musk, Tesla și Bitcoin

Aproape două miliarde de dolari din lichiditățile Tesla se află la această oră în Bitcoin. Această valoare a fost notată în declarația financiară pentru 2021 și reflectă situația de pe 31 decembrie. Există posibilitatea destul de mică să se mai fi schimbat câteva lucruri între timp. În contextul în care un Bitcoin se tranzacționa la acea dată cu 46.000 de dolari per unitate, asta s-ar traduce într-un depozit de aproximativ 43.000 de criptomonede Bitcoin.

Din cauza fluctuațiilor înregistrate de principala criptomonedă pe parcursul anului trecut, compania condusă de Elon Musk a atras atenția asupra faptului că a înregistrat pierderi de aproximativ 101 milioane de dolari, din pricina deprecierii.

Realitatea de la această oră legată de Tesla, Bitcoin și Elon Musk este una destul de ciudată, în contextul în care șeful companiei a făcut numeroase declarații contradictorii pe marginea criptomonedelor. În februarie 2021, producătorul de mașini electrice confirma o investiție de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin și insistat asupra faptului că acceptă populara criptomonedă ca formă de plată pentru anumite produse ale sale. Nu a trecut o lună și Musk a atras atenția asupra faptului că poți cumpăra o mașină Tesla cu Bitcoin.

În mai, Elon Musk a revenit asupra deciziei și a anunțat că nu mai permite sau încurajează achizițiile prin Bitcoin din cauza consumului energetic fabulos necesar pentru minarea criptomonedei. Mulți au fost convinși la acea vreme că Tesla face speculă cu criptomonede, iar anunțurile lui Elon Musk de pe Twitter sunt corelate cu practicile de vânzare/cumpărare a criptoactivei realizate de compania sa.