Doar asta nu făceai pe YouTube: schimbarea surprinzătoare care te ajută să fii mai eficient

Doar asta nu făceai pe YouTube: schimbarea surprinzătoare care te ajută să fii mai eficient

YouTube trece în mod constant printr-o serie de actualizări, unele mai utile decât altele. Unele sunt pentru creatorii de conținut, altele sunt pentru utilizatorii obișnuiți. Unele sunt pentru aplicația de mobil, de altele te bucuri doar de pe desktop. În orice caz, cei de la Google ne pregătesc ceva interesant.

Având în vedere cât de multe clipuri din ce în ce mai lungi sunt disponibile pe YouTube, inginerii din spatele serviciului de streaming s-au gândit să introducă un mecanism pentru a ajunge mai ușor la cele mai bune părți dintr-un clip. În acest scop, atât aplicația de mobil, cât și clientul de streaming din browser vor oferi aceleași beneficii suplimentare.

Pentru a înțelege care este bucata care s-ar putea să te intereseze cel mai mult, YouTube creează un grafic ce include părțile care au fost redate de cele mai multe ori dintr-un clip. Acele segmente vor fi evidențiate pentru acces rapid. În final, câștigi timp, iar asta este cel mai important lucru.

Schimbările YouTube de care trebuie să știi

Tot pentru a te ajuta să găsești ce te interesează, cei de la YouTube vor însoți bara de redare de cadre vizuale (capturi de ecran) din momentele peste care îți perinzi cursorul pe laptop sau degetul pe ecran. Mai mult decât atât, vei vedea niște referințe vizuale când se schimbă semnificativ conținutul unei scene din respectivul clip, sub forma unui timeline cât se poate de relevant.

În prima etapă, schimbările vor fi disponibile pentru abonații la YouTube Premium, dar nu ar trebui să dureze foarte mult nici până când vor ajunge la restul utilizatorilor. Schimbările de acum vin în completarea unui set de modificări recente, începând cu un mod full screen (”ecran complet”) cu opțiuni suplimentare, capitolele generate automat la clipuri și posibilitatea repetării unui clip. Acum, însă, accentul se pune pe eficiență. Te ajută să ajungi mai repede la ce te interesează.

Citește și: