YouTube copiază Twitch: ce funcție nouă va apărea pe platforma de muzică

YouTube copiază Twitch: ce funcție nouă va apărea pe platforma de muzică

Începând de acum, YouTube le oferă atât fanilor, cât și creatorilor posibilitatea de a face cadou abonamente la canale plătite. O serie de streameri influenți au postat anunțul pe Twitter, mulți dintre ei fiind încântați de un nou instrument de monetizare.

Abonamentele au fost o funcție populară pe Twitch – principalul rival al YouTube Gaming – pentru o perioadă. Mulți streameri văd abonamentele ca pe o modalitate ușoară de a genera venituri, în timp ce își construiesc comunitatea. Dar platforma se chinuie de ceva timp să lanseze funcția mult așteptată, conform BBC.

În cele din urmă, YouTube Japonia a testat apele cu aceste abonamente la începutul acestui an pentru un număr selectat de canale. Abonamentele cadou – care sunt încă în versiune beta – vor fi acum disponibile pentru toți utilizatorii YouTube Gaming din SUA și Marea Britanie.

Poți să faci cadou un abonament pe YouTube

Fanii plătesc în mod normal 4,99 de dolari pe lună pentru abonamentele la canal, ceea ce le permite să acceseze insigne de utilizator, emoji și conținut exclusiv de la creatorii lor preferați. YouTube Gaming a lansat o serie de alte funcții asemănătoare Twitch în acest an, cum ar fi Live Redirects, care le permit streamerilor să trimită fanii către alte streamuri sau premiere.

În timp ce Twitch rămâne cea mai mare platformă din SUA pentru streaming live, o serie de streameri de mare profil l-au părăsit în ultimii ani pentru YouTube Gaming.

Bloomberg a raportat luna trecută că partenerii Twitch vor obține o reducere mai mică a veniturilor din abonamente (50% față de 70%) în cadrul unui nou model de monetizare al platformei deținute de Amazon. YouTube Gaming ia doar 30% din venitul unui streamer din abonamentele la canale. Deși YouTube Gaming nu are o audiență la fel de mare ca Twitch, acest lucru s-ar putea schimba cu ușurință dacă creatorii mai populari de pe Twitch pleacă spre pășuni mai verzi.

Citește și: