Detalii despre tactica rușilor, dezvăluite de Serviciile britanice. Cum este folosit Belarusul în războiul din Ucraina

Detalii despre tactica rușilor, dezvăluite de Serviciile britanice. Cum este folosit Belarusul în războiul din Ucraina

Ministerul britanic al Apărării vine cu noi informații despre războiul din Ucraina. Oficialii Marii Britanii spune că trupele de la Kremlin vor să profite și să lanseze în bătălie amenințarea ipotetică de la nord pentru a ține forțele ucrainene departe de zonele vizate din sud.

Care e noul plan al rușilor în războiul din Ucraina. Noi detalii dezvăluite de Marea Britanie

Ministerul Apărării din Marea Britanie e atent la ficare mișcare a trupelor din Belarus, unde s-a raportat în ultimele ore că au loc exerciții militare de anvergură.

„Forțele terestre belaruse au fost observate desfășurându-se din garnizoană pe teren, pentru exerciții. Acest lucru este în conformitate cu normele sezoniere, deoarece Belarus intră în punctul culminant al ciclului său de pregătire de iarnă în luna mai.”, spun forțele britanice.

Oficialii sunt de părere că Moscova încearcă să sporească amenințarea proiectată pentru Ucraina de operațiuni pentru a fixa forțele ucrainene din nord, în timp ce atacurile forțelor ruse se concentrează pe zone din sudul și estul țării.

Totodată, forțele ucrainene reiterează faptul că Belarusul e la un pas de a se alătura Rusiei în războiul împotriba țării lor.

”Nu excludem ca Federația Rusă să folosească la un moment dat teritoriul și Forțele Armate ale Republicii Belarus, împotriva Ucrainei. Prin urmare, suntem pregătiți”, a declarat Andriy Demchenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei.

Totodată, oficialii spun că exercițiul nu reprezintă nicio amenințare pentru vecinii țării sau pentru comunitatea europeană în general.

”Este planificat ca testul de pregătire pentru luptă să implice deplasarea unui număr semnificativ de vehicule militare, care pot încetini traficul pe drumurile publice”, spun ei.

Aleksandr Lukașenko a discutat săptămâna aceasta cu Vladimir Putin. Cei doi au discutat, printre altele, despre operațiunea rusă în Ucraina, potrivit declarațiilor oficiale.

Kievul, care e direct adiacent Belarusului, a fost atacate de Rusia în etapa inițială a invaziei,însă armata rusească a schimbat tactica și au concentrat atacurile asupra regiunilor de est și sud-est ale țării.

 

Citește și:
Etichete: