22 iun. 2022 | 16:25

De ce oamenii iubesc produsele Apple: top 5 motive pe care nu le înțelegi

ACTUALITATE
De ce oamenii iubesc produsele Apple: top 5 motive pe care nu le înțelegi

Te-ai întrebat vreodată de ce atât de mulți oameni iubesc produsele Apple?

În zilele noastre, există o gamă largă de produse tehnologice și mărci diferite din care să alegi. Dar totuși, tone de oameni încă nu par să se sature de Apple.

Fie că este din cauza stilului unic al Apple, cât de ușor sunt de utilizat produsele Apple sau doar din cauza faptului că produsele Apple par să reziste mai mult, atunci când vine vorba de tehnologie, Apple este regele. Și nu pare că Apple își va pierde coroana prea curând din aceste motive.

5. Produsele Apple sunt ușor de utilizat

Un lucru care atrage mulți oameni la Apple și îi face să revină este cât de ușor sunt de utilizat produsele Apple. iPhone-ul a fost criticat pentru că nu oferă utilizatorilor săi atât de multe opțiuni de personalizare sau atât de multă flexibilitate ca dispozitivele Android. Dar ceea ce îi lipsește iOS în funcții, compensează prin ușurința în utilizare.

Aproape toate produsele și software-ul Apple sunt proiectate într-un mod pe care aproape oricine îl poate înțelege rapid. Chiar și software-ul de calitate profesională de la Apple, cum ar fi Final Cut Pro X și Logic Pro X, sunt concepute pentru a oferi liderilor din industrie flexibilitatea de care au nevoie, fără a copleși în același timp amatorii și utilizatorii începători.

Apple îi place să spună că produsele sale „funcționează” și, în cea mai mare parte, asta este adevărat.

2. Produsele Apple au stil

Apple și-a făcut un nume ca producător de hardware premium. În parte, asta se datorează faptului că produsele Apple stabilesc adesea ștacheta atunci când vine vorba de designul produsului. Într-o perioadă în care piața telefoanelor mobile era dominată de cărămizi ieftine din plastic, iPhone-ul original a intrat în scenă cu un design frumos din aluminiu și sticlă.

Deși Apple a fost adesea criticat pentru că a făcut modificări de design pentru care mulți oameni nu erau deloc pregătiți, de cele mai multe ori, Apple are dreptate. Criticii și utilizatorii s-au plâns deopotrivă când Apple a scos în mod controversat mufa pentru căști de pe iPhone 7, dar doar câțiva ani mai târziu, majoritatea telefoanelor moderne au renunțat și la mufa pentru căști.

Chiar dacă unii critici ar putea numi limbajul de design al Apple „formă peste funcție”, nu poți nega că Apple are stil.

3. Produsele Apple sunt mai fiabile

Fără îndoială iPhone-urile și MacBook-urile sunt scumpe, dar sunt construite pentru a rezista. Mulți oameni consideră un MacBook drept o investiție pentru următorul deceniu. Nu vei găsi mulți oameni care își folosesc dispozitivele Windows timp de 10 sau mai mulți ani.

Și chiar dacă Apple lansează noi iPhone-uri în fiecare an, majoritatea oamenilor nu simt nevoia să facă upgrade constant. Poți găsi cu ușurință persoane care folosesc iPhone-uri și alte produse Apple pe care le-au cumpărat cu ani și ani în urmă.

Deoarece produsele Apple sunt atât de populare, le poate facilita găsirea pieselor de schimb necesare dacă se strică. Chiar dacă ai un iPhone vechi de câțiva ani, dacă ajungi să îți spargi ecranul, probabil că poți intra în orice atelier de reparații de telefoane și poți instala un ecran nou în aceeași zi. Nu poți spune asta pentru fiecare telefon Android.

2. Apple lansează actualizări uriașe de software în fiecare an

Unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii își iubesc produsele Apple este că se pot îmbunătăți cu timpul. În fiecare an, Apple lansează o nouă versiune de iOS, oferind utilizatorilor iPhone acces gratuit la noi funcții și actualizări.

Apple este, de asemenea, grozav în ceea ce privește sprijinirea iPhone-urilor pe termen lung. iPhone 6s a fost lansat în 2015 cu iOS 9 și a continuat să primească actualizări de software până în 2021 cu iOS 15. Sunt șapte ani lungi de suport. Compară asta cu Android, unde chiar și dispozitivele emblematice sunt de obicei acceptate doar pentru doar câteva upgrade-uri ale versiunii Android.

La fel ca în cazul iPhone și iOS, utilizatorii de Mac beneficiază de o actualizare completă a macOS în fiecare an. Nu numai că vei primi noi ajustări ale sistemului de operare, modificări vizuale și actualizări de securitate, dar poți găsi adesea funcții complet noi incluse.

În aceste zile, Microsoft a sărit și pe tendința de upgrade-uri de software gratuit, Windows 10 și Windows 11 au fost lansate ca upgrade-uri gratuite pentru unii utilizatori de Windows. Acestea fiind spuse, o nouă versiune de Windows se lansează doar o dată la câțiva ani și este posibil sau nu să o poți obține gratuit.

1. Ecosistemul Apple face posibile caracteristici incredibile

Un factor care separă cu adevărat Apple de restul pachetului este cât de bine funcționează împreună produsele Apple. iPhone și MacBook sunt mai mult decât un telefon și un computer, de altfel această idee de inter-conectivitate poate fi văzută în întreaga gamă de produse Apple.

De fiecare dată când faci o fotografie pe iPhone, o vei vedea rapid sincronizată în aplicația Fotografii de pe celelalte dispozitive Apple. iMessage și FaceTime fac mai ușor să rămâi conectat, iar faptul că funcționează indiferent dacă ești pe un iPhone, iPad sau Mac, le face și mai ușor de utilizat.

Datorită conectivității ecosistemului Apple, poți obține acces la funcții pe care pur și simplu nu le vei vedea în altă parte. Camera Continuity din macOS Ventura îți permite să utilizezi camera de pe iPhone ca o cameră web pentru Mac fără a fi necesare aplicații terțe. Și caracteristica Apple Sidecar îți permite chiar să transformi un iPad într-un al doilea ecran pentru Mac.

Deși ecosistemul Apple face posibile unele caracteristici incredibile, acesta a atras o parte echitabilă de critici. Dacă ești utilizator Apple de câțiva ani, probabil că ai creat o bibliotecă de conținut plătit, aplicații și abonamente pe dispozitivele tale Apple. Deși ai acces ușor la toate lucrurile tale atâta timp cât utilizezi un dispozitiv Apple, dacă te hotărăști să treci la Android sau Windows, este posibil să pierzi complet accesul la conținut.

Bonus: produsele Apple sunt ușor de vândut

Produsele Apple nu sunt cunoscute pentru că sunt ieftine, dar pot fi de fapt o investiție bună.

Așa că, deși s-ar putea să fii gata să-ți iei rămas bun de la acel iPhone pe care l-ai luat acum câțiva ani, altcineva ar putea fi gata să-l cumpere. iPhone-urile și MacBook-urile sunt cunoscute pentru că își păstrează valoarea mult mai bine decât un telefon Android comparabil sau un laptop Windows.

Chiar și produsele Apple mai vechi  merită banii în unele cazuri. Vestea că Apple a oprit în sfârșit producția iPod-ului a dus la creșterea prețurilor. Dacă ai un iPod de prima generație sau un iPhone original în stare perfectă, poți ajunge să te desparți de el pentru bani buni.

Sunt multe de iubit despre Apple

Produsele Apple s-ar putea să nu fie cele mai ieftine, dar asta nu împiedică milioane de oameni din întreaga lume să continue să aleagă Apple. Cumpărând Apple înseamnă că primești un produs cu un design frumos și un software ușor de utilizat și îl poți folosi în anii următori.

Apple nu este perfect, dar face echipamente de calitate care vor rezista pe termen lung.