Cum îi amenință Vladimir Putin pe jurnaliștii străini. Le-a interzis să facă acest lucru

Cum îi amenință Vladimir Putin pe jurnaliștii străini. Le-a interzis să facă acest lucru

Vești proaste pentru jurnaliștii occidentali din Rusia. Aceștia ar putea fi expulzați din țara lui Putin, dacă YouTube blochează accesul la briefingurile Ministerului rus de Externe.

Jurnaliștii din Occident,  la un pas să fie expulzați din Rusia

Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, potrivit The Guardian. Reprezentanta de la Kremlin, care susține în fiecare săptămână un briefing pe teme de actualitate din politica externă rusă, a declarat că Moscova atenționează YouTube să nu blocheze accesul la platformă.

”Dacă blocaţi un alt briefing, atunci un jurnalist sau o publicaţie americană pleacă acasă. Un alt briefing este blocat şi vom numi un jurnalist anume sau o instituţie de presă anume care va pleca acasă”, a afirmat Maria Zaharova.

Rușii ar lucra și la alte restricții împotriva presei în limba engleză, ca replică la ceea ce consideră ”acţiuni neprietenoase” ale guvernelor statelor occidentale faţă de agenţiile ruse de presă. Oficialul rus nu a oferit mai multe detalii.

De altfel, parlamentarii de la Kremlin au aprobat un proiect de lege care le dă procurorilor puterea de a închide birourile de presă străine dacă o țară occidentală a fost „neprietenoasă” cu presa rusă.

Citește și: Zelenski anunță pierderile Rusiei după trei luni de război: „Mizerabil! Va veni vremea când ei înşişi vor recunoaşte că muniția e epuizată”

Kremlinul care anunțase într-o listă statele „neprietenoase”, inclusiv România, ar putea cataloga aceste țări direct „ostile”.

„Nu poți vorbi despre războaiele informaționale fără a lega totul de contextul general al unui război hibrid. Nu numai consilierii militari americani și britanici le spun naționaliștilor ucraineni înarmați ce să facă, care le oferă informații militare. Nu, acesta este atât un război diplomatic, cât și un război politic și încearcă să ne izoleze în lume, acesta este un război economic. Da, le numim încă blând state neprietenoase. Și aș spune deja că acestea sunt deja state ostile, pentru că ceea ce fac ele este război”, a afirmat Peskov marți.

Citește și: Igor Dodon și cumnatul său ar putea fi arestați pentru 30 de zile. Proteste la Chișinău, după reținerea fostului președinte pentru trădare și corupție

 

Citește și:
Etichete: