Igor Dodon și cumnatul său ar putea fi arestați pentru 30 de zile. Proteste la Chișinău, după reținerea fostului președinte pentru trădare și corupție

Igor Dodon și cumnatul său ar putea fi arestați pentru 30 de zile. Proteste la Chișinău, după reținerea fostului președinte pentru trădare și corupție

Anchetatorii moldoveni au solicitat mandate de arest pentru fostul președinte Igor Dodon și cumnatul acestuia, transmite TV8. Ambii au fost reținuți marți timp de 72 de ore în urma perchezițiilor făcute de procurori.

Mai mulți moldoveni au ieșit în stradă, după ce Dodon a fost reținut

Pe de altă parte, Chișinăul este sufocat de proteste, după ce fostul președinte al Republicii Moldova a fost reținut. Igor Dodon e acuzat pentru trădare de țară. Socialişitii au strigat lozinci și au plecat în marş, în capitala republicii Moldova pentru a-i arăta lui Igor Dodon susținerea lor.

De altfel, procurorii spun că au fost efectuate nu mai puțin de zece percheziții în locuințele fostului președinte, dar și în trei mașini. Mai mulți oameni sunt investigați pentru îmbogățire ilicită, trădare de patrie, corupere și finanțare ilegală a partidului.

Toate bunurile materiale și financiare folosite la infracțiune depășesc valoarea de zeci de mln de lei, valută, bunuri imobile și autoturisme.

Fostul președinte a postat un mesaj pe rețelele de socializare în care spune că dosarul său este unul politic. Reacția a venit la scurt timp după decizia de a fi ridicat de polițiști pentru 72 de ore.

Citește și: Kremlinul anunță că diplomatul rus care a criticat războiul din Ucraina „nu mai este cu noi”. Declarația șocantă a lui Peskov

“Stimaţi colegi, prieteni, dragi cetăţeni. Astăzi a fost o zi încordată pentru mine şi pentru familia mea. Înţelegeţi cu toţii asta şi ştiţi de ce. Nu e prima dată când am devenit ţinta unei justiţii regizate şi dirijate politic. În ultimii ani au fost multe atacuri şi am trecut prin diferite campanii de calomniere şi de acuzaţii nefondate. Totuşi, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur şi simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacţii negative la public. Îmi pare rău că s-a procedat în aşa mod. Până şi în politică trebuie să existe omenie şi e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziţiei”, afirmă Dodon, într-un tex postat pe pagina sa de Facebook prin intermediul avocaţilor săi.

Citește și: Igor Dodon, primele declarații după ce a fost reținut: „Cetățenii sunt gata să iasă la proteste. Sunt ținta unei justiții dirijate politic”

 

Citește și:
Etichete: