Crezi că știi să-ți hrănești în mod corect câinele? Ultimele studii arată că nu

Crezi că știi să-ți hrănești în mod corect câinele? Ultimele studii arată că nu

Tu crezi că știi să-ți htănești corect câinele? Un nou studiu a constatat că doar o mică parte dintre proprietarii de câini știu să-și hrănească corect animalele de companie. Liniile directoare stabilite de Food and Drug Administration (FDA) din SUA nu prea se potrivesc cu ce fac majoritatea stăpânilor.

Aceste linii directoare acoperă modul în care alimentele pentru animalele de companie trebuie păstrate și servite și cum ar trebui să fie curățate și întreținute bolurile cu mâncare. Problema este că nu sunt suficienți oameni conștienți de aceste sfaturi simple, pentru a evita ca animalele de companie să se îmbolnăvească.

Aceasta nu este doar responsabilitatea proprietarilor de câini, ci și a FDA, spun cercetătorii: ei cer ca aceste linii directoare să fie mediatizate la scară largă și să fie urmate de cercetări științifice riguroase, pentru a le demonstra beneficiile.

„Hrănirea animalelor de companie implică interacțiunea dintre animalul de companie, proprietarul și hrana”, scrie echipa de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord.

„Această interacțiune creează oportunitatea unui schimb reciproc de contaminanți microbieni din alimente sau apă, vase și mediul de depozitare sau preparare a alimentelor, ceea ce poate provoca consecințe asupra sănătății atât pentru oameni, cât și pentru animalele de companie”.

Tu îți hrănești corect câinele?

Cercetarea a implicat sondaje la 417 de proprietari de câini și mostre de pe 68 de feluri de mâncare pentru câini. Mai puțin de 5% dintre respondenți știau că există reguli de urmat. Când li s-a spus că există astfel de linii directoare, doar 8% au știut că site-ul FDA este locul unde să intre pentru a le găsi.

Într-o notă pozitivă, mai multe dintre recomandările oficiale au fost respectate la scară largă de către grupul de anchetă: 86% își verifică hrana pentru câini pentru daune vizibile, iar 91% știu să folosească castronul pentru câini. Aproape toți (97%) proprietarii de câini au raportat că nu și-au hrănit câinii cu hrană crudă.

Pe de altă parte, alte recomandări ale FDA sunt mai puțin respectate. Cercetătorii au descoperit că doar 12% dintre proprietarii de câini spală bolurile animalelor de companie în fiecare zi și doar 22% își spală mâinile cu săpun și apă fierbinte înainte de a manipula hrana pentru animale de companie. Din păcate, doar 13% curăță ustensilele cu săpun și apă fierbinte după ce au fost folosite.

După cum subliniază cercetătorii, avem tendința de a supraestima cât de igienici suntem cu câinele nostru. Pe scurt, pe baza acestui sondaj, proprietarii de câini ar putea face mult mai mult pentru a minimiza acumularea bacteriilor și riscul de infecție.