12 oct. 2021 | 12:04

Ar putea fi cel mai scump câine din lume: prețul impresionant al ”leului”

ACTUALITATE
Ar putea fi cel mai scump câine din lume: prețul impresionant al ”leului”

Într-un clasament, de anul acesta, al celor mai scumpe rase de câini, Mastifful Tibetan se vinde în SUA cu un  preț mediu de 10.000 de dolari. Acesta se afla pe locul patru la capitolul preț de achiziție fiind detronat de alte rase populare precum: Samoyed 14.000 de dolari, Lowchen 12.ooo de dolari și Chow Chow 11.000 de dolari.

Mastifful Tibetan este un câine puternic, musculos, cu o statură impozantă. Masculii adulți au o înălțime de minim 66 de centimetri. Greutatea medie variază între 36-72 de kilograme, în funcție de sexul, înălțimea și constituția câinelui. Blana densă, destul de lungă și existența unei „coame” în jurul gâtului și al umerilor ne duce mai mult cu gândul la un leu decât la o rasă de câine. Chiar și coloritul maro-roșcat ne confirmă o dată în plus asemănarea cu „regele animalelor”.

În China, un câine din rasa Mastiff Tibetan s-a cumpărat cu 1,5 milioane de euro

Deși nu se afla pe primul loc în clasamentul anterior, în Asia, Mastifful tibetan este foarte apreciat și căutat. Acesta ajunge să fie vândut în China cu sume uriașe.

Un industriaș din China și-a permis să plătească în urmă cu câțiva ani 1,5 milioane de euro pe un câine din rasă Mastiff Tibetan. Acesta se numește „Hong Dong” și la 11 luni cântărea deja 80 de kilograme. Hong Dong este însă un exemplar cu blană roșie foarte rar. „Când am început această afacere, acum 10 ani de zile, nu m-am gândit niciodată că se va ajunge la un asemenea preț”, a spus fostul posesor al câinelui.

Tibetanii consideră această rasă de câini una sacră, ce aduce sănătate și succes în casă oricărui proprietar. Legenda spune că în corpul lor se află călugări reîncarnați.

Mastifful Tibetan a devenit o comoară la el în țară, fiind un simbol al avuției. Tibetanii preferând să investească banii într-un asemenea câine decât să achiziționeze alte obiecte de mare valoare. Printre posesorii celebri de Mastiffi Tibetani se numărau: Regina Victoria, Regele George IV sau chiar Genghis Khan.