13 dec. 2021 | 12:46

VIDEO Un câine se ceartă cu omologul său robot: cam ăsta va fi viitorul tehnologiei

ACTUALITATE
VIDEO Un câine se ceartă cu omologul său robot: cam ăsta va fi viitorul tehnologiei

Nu se mai ceartă câinii între ei și nu mai fugărește câinele pisica. Acum, se ceartă câinii cu roboții care arată la fel ca ei. Îți dă un sentiment bizar. Iată mai jos acest câine care e foarte intrigat. Și are și de ce.

Se fugăresc și se observă, așa cum ar face-o orice alți câini. Doar că unul este un teckel în carne și oase, iar celălalt un câine robot, asemănător prototipului popular dezvoltat de Boston Dynamics, numit Spot, format din circuite, șuruburi și camere, conform La Repubblica.

Și, oricât de ciudat ar fi, nivelul de interacțiune și mișcările robotului sunt impresionante.

Această scenă ciudată a devenit virală și simbolizează, de fapt, un viitor care este deja aici, iar acești roboți patrupezi vor face parte din viața noastră.

Nu o să mai alerge câinele prin casă după aspirator și nu o să mai latre la televizor. O să fie prea preocupat cu roboții care îi seamănă izbitor.

Inițial, așa cum repetă companiile care îi dezvoltă, câinii robot vor fi utilizați doar în anumite zone, cum ar fi operațiunile de salvare în medii periculoase pentru oameni. Sau, de ce nu, să ajute oamenii orbi pe stradă.

Acest câine robot va lua locul câinelui ghid pentru persoanele nevăzătoare

Tehnologia inteligenței artificiale amenință să automatizeze încă un loc de muncă al ființelor. De data aceasta, vine pentru câinii ghizi care ajută persoanele cu deficiențe de vedere să meargă în siguranță în lume. Acest câine robot ar putea lua locul unui câine ghid real.

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din California, Berkeley, au dezvoltat un robodog cu patru picioare despre care spun că poate conduce oamenii în mod autonom în jurul obstacolelor, relatează New Scientist. Mai este de lucru înainte ca roboții să fie pregătiți să iasă pe stradă, dar deocamdată sunt deja capabili să-și urmărească stăpânul în timp ce folosesc lasere pentru a-i orienta în jurul obstacolelor într-un grad impresionant.

Principalul punct forte al acestora, a declarat liderul proiectului Zhongyu Li pentru New Scientist, este că robodogii nu trebuie să urmeze instruirea costisitoare necesară pentru a pregăti câinii ghizi vii pentru noile lor “locuri de muncă”. În schimb, software-ul de ghidare poate fi distribuit și actualizat automat în timp.