De ce nu e bine ca un câine să fie prea prietenos: avertismentul cercetătorilor

De ce nu e bine ca un câine să fie prea prietenos: avertismentul cercetătorilor

Câinele este, fără dar și poate, cel mai bun prieten al omului. Un câine ne poate face viața mai frumoasă și ne poate iubi mai mult decât, uneori, o poate face un om.

În marea lor majoritate, oamenii iubesc câinii, în mod special pentru locialitatea de care dau dovadă aceste animale. Firește, există și excepțiile de la regulă, însă preferăm să nu ne referim la ele, de data aceasta.

Între iubitorii de animale, există mai multe categorii de oameni. Pe de-o parte îi avem pe cei care preferă un câine extrem de iubitor și de prietenos, pe de altă parte, anumiți indivizi înclină, mai degrabă, spre rasele sau chiar exemplarele mai „serioase”.

Cercetătorii au descoperit de ce un câine nu ar trebui să fie extrem de prietenos

Un nou studiu arată că un câine prietenos ar putea să se confrunte, de-a lungul vieții sale, cu probleme.

De vreme ce el poate fi sursa fericirii unei familii, datorită personalității sale joviale, atunci când se află într-un grup de căței, are șanse reale de a fi dominat de alte exemplare, mai puțin prietenoase. În mod evident, câinele ar putea să fie agresat de alți câini, fiind incapabil să se apere corespunzător.

„Studiile noastre au încercat să demonstreze dacă trăsăturile prietenoase ale unui câine ar putea să influențeze locul său în ierarhia unei haite”, a explicat biologul Kata Vékony, autorul studiului de la Uniervistatea Eötvös Loránd, din Ungaria.

Pe de altă parte, lucrurile nu stau bine nici atunci când ne referim la raportul dintre om și câine. Un câine prietenos și credul va fi o victimă ușoară a celor care nu iubesc animalele și sunt tentați să le facă rău.

Așadar, dacă aveți acasă un cățel foarte prietenos, poate că ar fi indicat să vă bucurați de el, însă să țineți, de asemenea, cont de faptul că el nu va fi niciodată un câine de pază bun.

Citește și: