Comoara „pierdută” a lui Elvis Presley, scoasă la licitație: cu cât se vinde, ce conține

Comoara „pierdută” a lui Elvis Presley, scoasă la licitație: cu cât se vinde, ce conține

Fanii absoluți ai lui Elvis Presley deja știu că rockstarul era un împătimit al bijuteriilor și, deopotrivă, al oricărui obiect strălucitor, ieșit din comun, care îl scotea pe acesta din sfera banalului.

Considerată până acum a fi „pierdută”, o colecție de bijuterii pe care Elvis Presley a dăruit-o colonelului Tom Parker, managerul său, va fi scoasă la licitație în curând.

Colecția impresionantă ce a aparținut lui Elvis Presley numără mai bine de 200 de obiecte de aur și nu numai

Această colecție, care însumează mai bine de 200 de obiecte din aur și nu numai, va fi scoasă la licitație în data de 27 august, iar această vânzare va fi favorizată de casa GWS Auctions, din California.

Laolaltă cu aceste bijuterii va fi vândută, de asemenea, și o chitară celebră care a aparținut, de asemenea, lui Elvis Presley. Vorbim, în acest caz, despre cea cu care a cântat în 1968, estimată acum la 1 milion de dolari.

De altfel, atunci când vine vorba despre Elvis Presley, gradul de fanatism atinge cote alarmante. În 2021, o șuviță de păr care se presupune că ar fi aparținut primului rockstar al lumii, a fost vândută cu 70.000 de dolari. Prin comparație, chitara poate părea chiar ieftină.

Fosta soție a lui Elvis Presley, Priscilla, a confirmat autenticitatea celor aproximativ 200 de obiecte ce vor intra la licitație, spunând că ar fi participat, la vremea respectivă, la realizarea unora dintre aceste obiecte, așadar se poate spune că le cunoaște chiar foarte bine.

Tot ea este cea care a atras atenție, de-a lungul timpului, că multe dintre obiectele care au apărut pe la licitații nu ar fi originale, „iar asta o îngrijorează foarte mult”.

„Vreau să fiu sigură că vor ajunge la cineva care va avea grijă de ele și le va iubi”, a mai spus fosta sa soție, în vârstă acum de 77 de ani, adăugând că acest eveniment îi trezește multă nostalgie.