CNN realizează un documentar despre cel mai popular joc al anilor trecuți, HQ Trivia: când îl vei putea vedea

CNN realizează un documentar despre cel mai popular joc al anilor trecuți, HQ Trivia: când îl vei putea vedea

Un documentar despre jocul trivia pe care toată lumea părea să îl joace acum câțiva ani este programat pentru lansarea în 2023. HQ Trivia era cam cum e acum de popular Wordle.

După cum relatează Deadline, CNN a luat un regizor, Salima Koroma (Dreamland: The Burning of Black Wall Street) și au planificat regia pentru noul documentar HQ Trivia.

Jocul a fost construit de creatorii Vine, a debutat în august 2017 și a rulat inițial două jocuri trivia live pe zi. Conceptul era destul de simplu. Răspundeai corect la câteva întrebări la rând și împărțeai premiul. Alături de șansa de a câștiga bani printr-o aplicație mobilă, carismatica gazdă principală Scott Rogowsky a ajutat la transformarea HQ Trivia într-un fenomen. La un moment dat, peste 2,3 milioane de oameni jucau jocul simultan.

Documentarul despre HQ Trivia se va lansa în 2023

La 24 de ore după o petrecere de Crăciun organizată la Intermedia Labs, în 2018, compania din spatele popularei aplicații HQ Trivia, fondatorul companiei a fost găsit mort în apartamentul său. Avea 34 de ani. Colin Kroll a crescut într-o suburbie a Detroit-ului, iar părinții săi au divorțat când el avea 10 ani. La gimnaziu începusă să facă bișniță cu seriale anime pe care le descărca de pe Napster și le vinde colegilor. A învățat singur mai multe limbaje de programare.

Vremurile bune nu au durat, însă. Cofondatorul Colin Kroll a murit în 2018, precum menționam, în timp ce Rogowsky a plecat în 2019 pentru a găzdui un spectacol de baseball pe DAZN. Aplicația a rămas fără bani la începutul lui 2020 și s-a închis, deși a revenit o lună mai târziu datorită ajutorului unui investitor anonim.

HQ Trivia există încă, deși acum rulează doar un joc pe săptămână. Ultima ediție a avut 21.000 de jucători. Cu toate acestea, la 1.500 de dolari, premiul a fost departe de cei 300.000 de dolari oferiți de aplicație la un moment dat, când Dwayne „The Rock” Johnson a fost gazdă invitată.

Citește și: