Google intră în competiție cu Facebook cu o rețea socială pentru gaming

Google intră în competiție cu Facebook cu o rețea socială pentru gaming

Google lucrează în secret la construcția unei rețele sociale pentru gaming numită Arcade. Noua platformă nu va avea nicio legătură cu alte rețele sociale ca Facebook sau Twitter.

Google oferă sprijinul financiar și logistic antreprenorului specializat în tehnologie, Michael Sayman, să realizeze și să lanseze startup-ul Arcade, o platformă destinată doar gamingului, independentă de orice altă rețea socială existentă.

Utilizatorii își vor putea crea un cont online doar prin intermediul numărului de telefon, ca la WhatsApp. După cum sugerează și numele, Arcade va fi o rețea unde pasionații de gaming vor putea încerca diverse jocuri de cunoștințe generale și va fi destinată doar jocurilor pe telefon.

Nu este o inovație. Dimpotrivă, Google pare să copieze deja existenta HQ trivia. Google are însă ambiții mari, pentru că rețeaua ar putea permite accesul a milioane de utilizatori, care vor putea juca și în grup. Poți să creezi un grup cu prietenii, colegii de școală sau de serviciu sau cu familia. Mda, Google și-ar dori ca toată lumea să-și ocupe timpul doar cu viitoarea sa rețea socială.

Arcade n-o să aibă legătură cu Facebook sau alte platforme de acest gen pentru că va oferi chiar ea posibilitatea de interacțiune virtuală între utilizatori. Oare vrea Google să-i facă concurență Facebook-ului? Sau va fi un alt eșec al companiei și n-o să încerce nimeni Arcade? Rămâne de văzut când o va lansa.

Cei de la Google și-au propus din 2018 un an de schimbări, după cum arată contextul de până acum. Recent, Google a pus la punct și noua interfață Gmail. Serviciul de e-mail a primit câteva funcții noi, mai mult sau mai puțin utile, dar care îți dau impresia că Google are grijă de utilizatorii săi și le oferă mai mult confort în online. Sigur, schimbările n-au fost făcute decât pentru interfața de desktop, dar e o îmbunătățire.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Verge