Wordle, jocul de milioane de dolari pe care îl poți juca gratuit, pe internet

Wordle, jocul de milioane de dolari pe care îl poți juca gratuit, pe internet

Wordle este un popular joc de ghicit cuvinte în engleză. Trustul media New York Times l-a cumpărat pentru o sumă importantă de bani.

Nu se știe exact despre câți bani e vorba, dar se zvonește că achiziția a fost în jurul a câteva milioane de dolari (probabil 2-3 milioane).

Jocul Wordle nu are aplicație, ci poate fi jucat în browser. În ultimele patru luni a crescut incredibil în popularitate. De de la nici o sută de useri, la două milioane.

Wordle este un joc captivant

Mai exact, Wordle este un joc la care ai șase șanse să ghicești un cuvânt de cinci litere din limba engleză și userul primește indicii pe parcurs despre ce litere a ghicit. Ți se indică dacă sunt pe poziția exactă sau dacă se găsesc în cuvânt, dar pe o altă poziție.

New York Times a spus că jocul va rămâne gratuit, cel puțin deocamdată. Trustul media are o tradiție îndelungată la jocurile de cuvinte, atât în ziarul tipărit, cât și în online, unde a crescut în ultimii ani. Conform NYT, un milion de oameni sunt abonați la secțiunea Games și jocurile sale online au fost jucate de 500 de milioane de ori anul trecut.

De ce are Wordle atâta success? Pentru că are reguli simple și este distractiv, dar te și face să îți pui mintea la contribuție. Provocarea este că în engleză sunt în total 12.000 de cuvinte cu cinci litere, dar cea mai mare parte dintre ele nu sunt utilizate des.

De asemenea, poți juca doar un singur joc pe zi, deci nu ai cum să devii dependent. Astfel, în comparație cu toate aplicațiile celelalte, Wordle nu le cere oamenilor să petreacă multe ore jucând. Din contră, Wordle îți cere zilnic doar câteva minute de atenție.

Un alt motiv pentru succesul său ține de faptul că nu are reclame, nu-ți solicită date personale și nu-ți cere să te autentifici. Mulți dintre cei care-l joacă acum sunt nostalgici. Ei își aduc aminte de jocurile de ghicit cuvinte pe care le jucau cu piese reale când erau tineri.

Citește și:
Etichete: