30 iul. 2022 | 19:41

Cea mai spectaculoasă plajă din Grecia. Plaja are nisip roz, iar marea este de un albastru uimitor

ENTERTAINMENT
Cea mai spectaculoasă plajă din Grecia. Plaja are nisip roz, iar marea este de un albastru uimitor

Grecia deține o plajă spectaculoasă care o încadrează într-una dintre care au locuri deosebite ale litoralului. Plajele cu nisip roz, portocaliu sau negru sunt cât se poate de reale și destinații pe care să nu le ratezi.

Una dintre cele mai frumoase plaje se regăsește la greci, fiind vorba despre Elafonissi de pe insula Creta. Această arie protejată din sud-vestul insulei este un loc aparte, având în vedere nisipul roz care deține această culoare datorită coralilor, fiind într-un impresionant contrast natural cu marea azurie.

Drumul până acolo este unul deosebit, fiind necesar să străbați canioane, să mergi pe lângă marginea prăpăstiilor, fiind un loc care te va ține lipit de aparatul de fotografiat. Un alt avantaj este costul unei astfel de excursii în care vei descoperi locuri magice.

Tot în Europa, o altă plajă aparte este cea din Ramla Bay, Gozo, Malta. Această plajă are o culoare roșu-cărămiziu, regăsindu-se pe una dintre cele trei insule care alcătuiesc Malta. O vacanță în afara sezonului poate fi extrem de ieftină, în comparație cu alte destinații.

Plaja Elafonissi, în Elafonisi

Plaja Elafonissi, pe insula Creta

Grecia deține cea mai spectaculoasă plajă din Europa

În Portugalia te poți bucura de plajele din Algarve unde vei fi uimit de plajele cu nisip portocaliu și galben, la care se adaugă culoarea complementară a apei turcoaz. Peisajul este unul de poveste, iar ca această plajă mai sunt alte câteva zeci. Ca și în celelalte cazuri, o vacanță aici te-ar putea duce mai ieftin decât un sejur în Mamaia.

Pentru o sumă ceva mai mare, poți ajunge într-una dintre cele mai căutate țări la momentul actual de către turiștii români. Indonezia îți oferă la rândul său o astfel de plajă, pe insula zeilor, Bali. Plajele nu oferă un spectacol cromatic la fel ca în exemplele anterioare, însă nisipul de aici este negru!

Plaja Sanur s-a format din roca vulcanică ce a fost măcinată de-a lungul timpului de valurile mării. Indiferent de locul pe care îl vei alege să îți petreci acest concediu, sau pe cel viitor, peisajul este unul de spectacol care te va determina să revii.