08 iul. 2023 | 13:04

Țara de care puțini români știu bate Grecia și Turcia: Litoralul cel mai căutat, cu prețuri studențești

ACTUALITATE
Țara de care puțini români știu bate Grecia și Turcia: Litoralul cel mai căutat, cu prețuri studențești

Foarte mulți români aleg să meargă în Grecia și în Turcia în concediul de vară. Află însă că există o țară care îți poate oferi un litoral de vis la prețuri mult mai mici.

Printre primele țări pe listă a românilor care își fac planul unui concediu se află Grecia și Turcia. Albania însă este de parte una dintre cele mai căutate destinații de vacanță în prezent. Foarte mulți au impresia că această țară a rămas una învechită, însă se află în eroare.

În ultimii ani, foarte mulți turiști din vestul Europei au luat cu asalt litoralul acestei țări datorită dezvoltării sale, bucurându-se de valurile Mării Adriatice sau a Mării Ionice. Puțini români au aflat de acest mic paradis și acum au dat Grecia sau Turcia pe Albania.

Albania beneficiază de munți înalți, dar și de plaje largi cu nisip sau pietriș, precum și de golfuri de o frumusețe aparte. Preparatele culinare sunt printre cele mai delicioase și află că acestea sunt la prețuri foarte mici. De asemenea, locuitorii acestei țări sunt foarte ospitalieri.

Litoralul albanesc măsoară 362 de km, iar dintre cele mai cunoscute stațiuni putem enumera Ksamil, Sarande, Vlore, Durres și Lezhe. Aceștia beneficiază și riviera care concurează cu plajele Greciei, Italiei sau Croației, fiind una dintre cele mai bune de pe coasta Europei.

Oras Saranda Port Albania

Saranda – Orașul Celor 40 de Sfinți

Albania îți oferă vacanță mai ieftină ca în Turcia și Grecia

Pentru a ajunge pe litoralul albanez, din București, Craiova sau Timișoara ai de parcurs între 1.000 și 1.200 de kilometri. Datorită lucrărilor care au fost efectuate în ultimii ani, străzile sunt relativ bune și poți beneficia și de o porțiune de autostradă.

De asemenea, te poți aventura pe drumul de coastă denumit de către români „Transfăgărășanul albanez”. Una dintre marile probleme este reprezentat de trafic haotic, având în vedere că șoferii de aici nu prea respectă regulile de circulație.

În funcție de locația aleasă, cazarea poate pleca de la una decentă până la condiții de cazare foarte bună, iar mâncarea reprezintă o combinație între cea grecească, mediteraneană, turcească și sârbească. Astfel, poți servi gyros, kebab sau pizza și fructe de mare.

Leka este moneda națională, iar 1 euro este echivalentul a 120 de leka. Cu toate acestea, prețurile la restaurante sunt mult mai mici decât în Grecia, Turcia, Italia sau Croația, iar cazarea se încadrează în prețuri foarte mici. Astfel, înainte de a te grăbi să rezervi un weekend în Mamaia, poți arunca un ochi peste ofertele de-acolo pentru că sunt mari șanse să stai cu aceiași bani timp de o săptămână.

Top plaje fermecătoare în Albania. Destinații de vis la preț foarte mic

Plaja Ksamil se află la sud de Saranda, capitala neoficială a rivierei Albaniei se află la mică distanță de Grecia, mai exact de Insula Corfu

Plaja Palasa este situată în apropiere de Parcul Național Llogara, în municipiul Himare, Palasa se bucură de o fâșie de nisip foarte atrăgătoare.

Plaja Borsh are cea mai mare întindere de nisip din Albania, cu 7 km lungime. O zonă spectaculoasă, care din drumuri de coastă dramatice și delauri înverzite ajungeți spre câmpie unde se află fâșia lungă de plajă. De remarcat aici și producția de ulei de măsline.

Plaja Dhermi la fel ca și Borsh, se bucură de vegetație și mulți kilometri de nisip spălați de mare. Plaja este suficient de lungă pentru cei care doresc să găseasca un loc linistit departe de mulțime. Pentru exploratori, există numeroase golfuri de-a lungul plajei, inclusiv faimoasa plajă Drymades, unde, cu buget restrans, vă puteți caza la hotelurile din zona.