30 iul. 2022 | 08:35

Cea mai mare clădire din lume va fi cât piramidele egiptene: unde se va construi acest “zgârie-nori”

ACTUALITATE
Cea mai mare clădire din lume va fi cât piramidele egiptene: unde se va construi acest “zgârie-nori”

Conform Wall Street Journal, prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman le-a spus inginerilor și designerilor că dorește ca următorul său proiect de arhitectură să fie la fel de măreț ca piramidele egiptene.

Potrivit WSJ, planurile ar face din aceasta cea mai mare structură din lume. Acest zgârie-nori ar fi un set de două clădiri paralele, fiecare de 1.600 de metri înălțime și care se întind pe 75 de mile de teren. Prințul Salman o numește „Mirror Line” și vrea să găzduiască aproximativ cinci milioane de oameni. Ar putea costa până la un trilion de dolari și arată ca o structură lungă și aurie în fotografiile prezentate.

Salman speră să schimbe economia Arabiei Saudite, un regat care se bazează foarte mult pe petrol.

Structura, cât piramidele egiptene

WSJ a spus că Salman, în esență, speră să creeze o performanță arhitecturală la care designerii au visat de mult – un oraș liniar. În concept, Mirror Line este setat să includă aproape tot ceea ce locuitorii săi ar putea visa vreodată, cum ar fi un stadion, un club de iaht și surse regenerabile de energie și alimente.

În realitate, totuși, sună ca un coșmar care e pe cale să se întâmple. Ce se întâmplă când ciudatul oraș izolat al lui Salman rămâne fără hrană în timpul penuriei interne a lanțului de aprovizionare sau când o altă pandemie pornește și milioane de oameni sunt prinși în spații strâmte și apropiate între cele două clădiri?

WSJ spune că această clădire este deja pregătită să perturbe funcții ecologice importante, cum ar fi fluxul de apă și rutele de migrație pentru păsări. Și inutil să spunem că unele consecințe neintenționate ale unui astfel de proiect uriaș sunt reale.