Ce miniștri urmează să fie dați afară. Lista a ajuns la premierul Nicolae Ciucă

Ce miniștri urmează să fie dați afară. Lista a ajuns la premierul Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă are deja lista cu miniștrii care urmează să fie dați afară. El a făcut anunțul în ședința BPN a PNL. În câteva zile vor fi anunțate numele miniștrilor care vor pleca din Guvern.

Lista miniștrilor care vor fi remaniați

În cinci zile, Nicolae Ciucă trebuie să încheie lista și să o facă publică. Anunțul a fost făcut în ședința liberalilor de astăzi. Se pare că există nemulțumiri față la ministrul Fondurilor Europene, nu doar din partea liberalilor, ci și din partea PSD. 

Nemulțumirile vine pe fondul neîndeplinirii jaloanelor și țintelor din PNRR. Din 27, sunt gata doar cinci jaloane și ținte, însă ele ar fi trebuit să fie gata până la finalul acestui trimestru.

Totodată, social-democrații sunt nemulțumiți și de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Se pare că liberalii vor să îl dea afară pe ministrul Finanțelor, Adrian Cîciu, din cauza situației în care a ajuns țară. Liberalii îl învinovățesc pe ministrul Finanțelor, dar și dau vina și pe PSD.

Miniștrii care sunt în pericol

Și Cseke Attila este printre miniștrii vizați pentru felul în care s-au împărțit banii de la Ministerul Dezvoltării către primarii din țară. 

Nicolae Ciucă ar putea să îl schimbe din funcție și pe Vasile Dâncu, ministrul Apărării. Se pare că și președintele Klaus Iohannis ar fi nemulțumit de el, exprimându-se public pe această temă.

Șeful statului a spus că Vasile Dâncu a exagerat când a spus că Mare Neagră este blocată din cauza minelor.

Pericolul minelor în Marea Neagră există şi partea nordică a Mării Negre aferentă Ucrainei este blocată, dar Portul Constanţa nu este blocat şi vom avea grijă să nu fie blocat. „Nu îmi permit să contrazic niciun ministru. Eu v-am spus cum este situaţia”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă.