Cascadoria riscantă, în premieră mondială, difuzată în direct: ce vor încerca să facă cei doi parașutiști

Cascadoria riscantă, în premieră mondială, difuzată în direct: ce vor încerca să facă cei doi parașutiști

Parașutistii Luke Aikins și Andy Farrington vor încerca o performanță la care nu s-a mai încumetat nimeni, până acum, din motive întemeiate: cascadoria este extrem de periculoasă.

Cei doi veri și profesioniști într-ale aviației vor executa zboruri cu o „aeronavă experimentală” Cessna 182, la o altitudine impresionantă, înclinând simultan avioanele într-o coborâre verticală, ca mai apoi să sară fiecare în aeronava celuilalt. Hulu va transmite în direct isprava aeronautică, prin amabilitatea Red Bull TV, în data de 24 aprilie.

Atât Aikin, cât și Farrington efectuează, în mod regulat, astfel de cascadorii aeriene care nu sunt deloc pentru cei slabi de inimă, în calitate de membri ai Forțelor Aeriene Red Bull, ai căror membri sunt unii dintre cei mai buni parașutisti profesioniști și zburători în costume cu aripi, din lume.

Aikin a făcut istorie în 2016, devenind prima persoană care a sărit de la 7.600 de metri fără parașută. Pentru acească cascadorie, specialiștii au proiectat o plasă de mărime umană, pentru a-i atenua căderea.

Cele mai importante momente ale carierei lui Andy Farrington includ o dublă victorie a campionatului Red Bull ACES (competiție globală de zbor cu wingsuit).

În ciuda faptului că este cel mai tânăr membru al Forțelor Aeriene Red Bull, bărbatul de 39 de ani deține recorduri în parașutism, sărituri BASE, și are la activ multe ore de zbor, devânsând performanțele colegilor săi.

Cascadoria temerarilor Luke Aikins și Andy Farrington va putea fi văzut în direct, pe Hulu

Cascadoria care le va pune viețile în pericol celor doi parașutiști va putea fi urmărită live, pe Hulu, în data de 24 aprilie, după cum menționam și la începutul articolului.

Această cascadorie este cu atât mai spectaculoasă cu cât, din câte știm până acum, nu va include modificări suplimentare, de ordin tehnic, ale aeronavelor celor doi. Dr. Paulo Iscold a proiectat un sistem de frână de aer, personalizat, care permite ambelor avioane să mențină o coborâre verticală controlată după ce parașutiștii schimbă locurile. Cu alte cuvinte, ambele avioane vor coborî, la rândul lor, într-un mod controlat, la aproximativ acceași viteză de coborâre a parașutistilor.

Citește și: