Acest bărbat sfidează legile naturii: cum a reușit să intre într-un vulcan activ

Acest bărbat sfidează legile naturii: cum a reușit să intre într-un vulcan activ

Un bărbat din Chile a reușit să sfideze legile naturii, după ce a intrat într-un vulcan activ, fără costum de protecție, ci îmbrăcat într-un wingsuit. El a atras atenția Cărții Recordurilor, de vreme ce este primul om care bifează o astfel de performanță.

Sebastián Álvarez este un fost pilot militar de 36 ani, totodată unul dintre cei mai buni zburători cu wingsuit (un costum special care te face să arăți ca un liliac, având o membrană specială între corp și mâini, astfel încât se creează impresia unor aripi).

Curajosul a reușit să intre în „casa diavolului”

Potrivit propriilor declarații, bărbatul s-ar fi pregătit mai bine de un an pentru a intra în vulcanul activ Villarica, din Chile, cunoscut în zonă drept „casa diavolului” („ruka pillan”, în limba indigenilor din zonă). Acesta este unul dintre cei mai periculoși vulcani, ultima erupție a sa întâmplându-se în 2015.

În ciuda faptului că misiunea sa se preconiza a fi una imposibilă, din pricina gradului de pericol la care ar fi putut fi expus, Álvarez a reușit ceea ce și-a propus.

„Acesta a fost cu siguranță cel mai complicat proiect la care am lucrat vreodată datorită factorilor impredictibili”, a spus el.

Întrebat de ce a ales întocmai acest vulcan, bărbatul a povestit că diametrul de 200 de metri al gurii vulcanului i-a oferit spațiul necesar pentru a putea zbura în interiorul vulcanului, putând, totodată, să execute manevrele necesare ca să se întoarcă în siguranță. Mai mult, a declarat Sebastián Álvarez, peisajul din interiorul craterului este unul care merită toată atenția.

El a zburat cu peste 180 de kiometri la oră și a coborât 10 metri în craterul vulcanului.

Așadar, misiunea sa în interiorul „casei diavolului” a atras atenția Cărții Recordurilor, acesta fiind primul om suficient de curajos pentru a-și risca viața în acest mod.

„Sentimentul de a intra în casa diavolului a fost unul dintre cele mai înfricoșătoare, periculoase și bizare lucruri prin care am trecut vreodată. A trebuit să vorbesc cu vulcanul prima dată fiindcă el face ce vrea și dacă eu aș fi făcut o greșeală aș fi putut rămâne acolo”, a mai spus fostul pilot.

Citește și: