Banca Transilvania face valuri în România, din nou: cu ce se laudă de data asta

Banca Transilvania face valuri în România, din nou: cu ce se laudă de data asta

Banca Transilvania are cu ce se lăuda. A încheiat anul financiar trecut cu cifre peste media pieței în ceea ce privește nivelul de creditare și volumele operaționale.

BT a rămas partener principal în programele guvernamentale și europene, notează EVZ.

Anul trecut, Banca Transilvania a acordat finanțări pentru companii, în valoare de 13,1 miliarde lei, iar pentru persoane fizice, 8,3 miliarde de lei.

Banca Transilvania, lider absolut

Banca Transilvania a ajuns la peste un milion de credite în sold, potrivit aceleiași surse. Banca a ajuns la peste 2,7 milioane de clienţi unici digitalizaţi – asta reprezintă 75% din clienţii activi.

Astfel, tranzacțiile cu cardul au crescut cu 35% în 2021, iar BT a atins recordul de 1,2 miliarde de astfel de tranzacții.

„În 2021, în pofida unui climat impredictibil, noi, la BT, ne-am menținut optimismul și angajamentul ferm de a contribui la relansarea economiei românești, iar azi ne bucurăm că cifrele ne confirmă așteptările. A fost un an în care am finanțat populația și companiile, am crescut volumul operațiunilor derulate prin bancă și am creat valoare pentru acționari. De asemenea, prin achiziția Idea::Bank am contribuit la consolidarea sistemului bancar. Vom continua să investim în oameni, produse și tehnologie, întărind poziția noastră pe piață atât prin creștere organică responsabilă, cât și prin eventuale achiziții”, a declarat Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie, Banca Transilvania.

La finele lui 2021, activele Grupului Financiar BT au ajuns la 132,5 miliarde lei. Creditele au crescut până la 50,2 miliarde lei, iar depozitele au ajuns la 108 miliarde lei. Dintre acestea, 71,89 miliarde lei sunt ale clienţilor persoane fizice, iar 36,13 miliarde lei, ale persoanelor juridice.

Profitul net consolidat al Grupului Financiar BT este de 2.045,77 milioane lei, din care cel al băncii, de 1.782,70 milioane lei. Profitul operațional al băncii a crescut la 2.257,20 milioane lei.

De asemenea, Banca Transilvania este lider de piață în domeniul cardurilor, cu 4,7 milioane de carduri în portofoliu, din care peste 560.000 carduri de credit. Cu peste 100.000 de carduri noi, a fost cel mai bun an privind cardurile de credit.