27 ian. 2022 | 10:15

Banca Transilvania a picat: toți clienții trebuie să știe ce să facă în această dimineață

ACTUALITATE
Banca Transilvania a picat: toți clienții trebuie să știe ce să facă în această dimineață

În această dimineață, clienții Banca Transilvania nu și-au putut accesa conturile, iar aplicația de mobil a picat. Sunt șanse mari să fie o problemă temporară, dar mesajul de eroare nu este foarte clar vizavi de durata întreruperii.

Aproape orice bancă trece prin actualizări de software sau infrastructură. Acesta este un proces normal și, de cele mai multe ori, previzibil. Din păcate, situația cu care se confruntă clienții Banca Transilvania joi, 27 ianuarie, nu pare să fi făcut subiectul unui avertisment prealabil. Nu este clar nici dacă problemele de accesare a conturilor sunt la nivel național sau doar în anumite orașe. Un lucru este însă sigur, utilizatori din București ai serviciului BT24 au o zi proastă.

Banca Transilvania, pe butuci, temporar

”În acest moment, BT24 are nevoie de câteva actualizări și vor exista câteva momente în care va funcționa cu intermitențe. Dar dacă ai nevoie de noi, colegii noștrii din Call Center sunt 24/7 pe baricade: 0264 30 80 28, contact@btrl.ro. Mulțumim pentru înțelegere și #staysafe. Oamenii de la BT”, acesta este mesajul pe care l-au întâmpinat mai mulți clienți ai Banca Transilvania în această dimineață, fără prea multe detalii suplimentare.

După cum se arată și în text, este vorba de o actualizare pe partea de software și, în teorie, dacă totul funcționează fără probleme, nu ar trebui să dureze foarte mult. Din păcate, în astfel de situații, nu de puține ori, pot apărea circumstanțe neprevăzute. Tot din cauza unei actualizări, în 2018, clienții ING Bank nu și-au mai putut accesa finanțele pentru aproximativ 24 de ore.

Având însă în vedere că până și pe pagina de Facebook a Banca Transilvania a fost postat un avertisment pe marginea subiectului, iar după câteva minute au început să curgă comentarii de la clienți nemulțumiți, situația pare totuși una serioasă. ”Aplicațiile de mobile banking – BT Pay, Neo BT și BT24 funcționează intermitent. Lucrăm la remediere și ne pare rău pentru neplăcerile create”, se arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook a celei mai mari bănci din România.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele