17 feb. 2022 | 12:16

Surpriza dimineții de la Banca Transilvania: tranzacția care dă lovitura sectorului bancar românesc

ACTUALITATE
Surpriza dimineții de la Banca Transilvania: tranzacția care dă lovitura sectorului bancar românesc

Sectorul bancar românesc este luat cu asalt în această dimineață, de o veste care schimbă ierarhia puterii pe piața financiară de la noi din țară.

Concret, Fondul de investiții Mozaik Investments cumpără participația de 51,12% deținută de Banca Transilvania în Timesafe. Este vorba despre compania care operează aplicația de plăți Pago în România.

„BT Investments, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, devenise acționar majoritar al Timesafe în toamna anului 2019, prin majorarea participației de la 19,87% la 51,12%. Acțiunile au fost cesionate atunci de fondatorii Adrian Cighi și Alexandru Gala Popescu, care acum dețin 39,1% și, respectiv, 9,78% din capitalul social al companiei.

Tranzacția semnată acum este primul pas dintr-un proces prin care entitățile care operează Pago în România, Polonia și Italia vor fi consolidate sub o companie nouă, care va primi și finanțarea necesară pentru accelerarea creșterii Pago, atât în România, cât și în alte țări din Europa”, conform informațiilor profit.ro.

Totuși, aceasta nu este singura noutate care are în prim-plan Banca Transilvania, în această perioadă. Clienții trebuie să mai știe că instituția înregistrează o performanță notabilă pe piața de profil de la noi din țară, potrivit celor mai recente rapoarte oficiale.

Aplicația mobilă a băncii este folosită de 2 milioane de persoane. A devenit, practic, o super-aplicație bancară, unde clienții își pot soluționa problemele și pot realiza diverse tranzacții și operațiuni, fără să fie nevoiți să se deplaseze fizic, într-una dintre sucursalele băncii.

Printre altele, BT Pay le pune la dispoziție și opțiuni complementare: donații, oferte şi sănătate.

De asemenea, clienții au posibilitatea inclusiv de a-și gestiona cardurile bancare pe care le dețin. Reprezentanții instituției bancare mai spun, cu privire la acest aspect, că fiecare al doilea card emis de Banca Transilvania este în format digital, înrolat în BT Pay.

„BT Pay este aplicația wallet care a deschis drumul către plățile contactless cu telefonul, prima de acest tip lansată pe piața de payments din România. Patru ani de BT Pay înseamnă formarea de comportamente noi, un alt mod de a face plăți – fie ele cumpărături la comercianți sau transferuri de bani -, dar și de a interacționa cu banca.

De-a lungul anilor, aplicația și-a păstrat poziția de leadership prin lansarea constantă de facilități, așa cum vom face și de acum încolo. BT Pay este cea mai bună opțiune de banking la distanță pentru clienții noștri”, spune Gabriela Nistor, Director General Adjunct, Head of Retail Banking & Network, Banca Transilvania.