Avionul cu care Serghei Lavrov mergea în Beijing s-a întors din drum. Care a fost motivul

Avionul cu care Serghei Lavrov mergea în Beijing s-a întors din drum. Care a fost motivul

Avionul care îl transporta pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, către Beijing s-a întors în mijlocul drumului, îndreptându-se înapoi către Moscova. Informația a fost publicată de tabloidul german Bild, nefiind însă confirmată de oficialii de la Moscova sau de cei de la Beijing. Care a fost motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru? Să-i fi cerut Putin să se întoarcă de urgență acasă?

Avionul care îl transporta pe Lavrov la Beijing s-a întors din drum

Avionul care îl transporta pe Serghei Lavrov într-o misiune diplomatică la Beijing s-a întors la jumătatea drumului, deasupra Novosibirsk (Siberia), și a ajuns înapoi la Moscova, relatează ziarul german Bild.

Aeronava trebuia să ajungă joi la Beijing, însă în loc de China, aceasta a parcurs cei 2.800 de kilometri în linie dreaptă până la aeroportul de plecare din Moscova, Vnukovo.

Motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru este neclar, notează tabloidul german, care se întreabă dacă Beijingul nu a vrut să-l primească pe ministrul rus de Externe ori dacă Vladimir Putin i-ar fi cerut acestuia să se întoarcă de urgență acasă.

După cum menționam și anterior, informația publicată de Bild nu a fost confirmată sau comentată în vreun fel de oficialii ruși sau chinezi.

Citește și: Vladimir Putin nu refuză o întâlnire cu Zelenski. Ce spune Serghei Lavrov, după întâlnirea cu omologul ucrainean

Care a fost motivul

De precizat că totul s-a întâmplat în ziua în care președintele american Joe Biden a anunțat ajutoare pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari, iar Vladimir Putin a precizase în urmă cu câteva zile că va reacționa la livrările de arme din Occident pentru adversarul său, Ucraina.

„Oricum ar fi, nu este o veste bună pentru regimul lui Vladimir Putin, sub nicio formă“, a spus analistul Bogdan Chirieac. „Singura șansă a Rusiei de a sta cât de cât la suprafață și de a nu se scufunda cu totul este China“, a continuat el.

Reamintim că întâlnirea dintre miniștrii de Externe rus și ucrainean s-a încheiat fără progrese în ceea ce privește încetarea focului și a coridorului umanitar de la Mariupol, oraș-port aflat într-o situație critică (mai multe detalii AICI).

Întâlnirea dintre Serghei Lavrov și Dmytro Kuleba a vut loc în Antalya, Turcia, iar la masa negocierilor a participat și omologul lor turc.

Citește și: