Armată rusă se împotmolește din cauza vremii. Ce dificultăți întâmpină soldații lui Putin

Armată rusă se împotmolește din cauza vremii. Ce dificultăți întâmpină soldații lui Putin

Armata rusă a fost slab pregătită pentru invadarea Ucrainei și se confruntă acum cu multe dificultăți pe teren, „în special în domeniul logistic și al informațiilor”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al forțelor armate franceze, Pascal Ianni, postului de televiziune francez France2.

Armată rusă se împotmolește din cauza vremii

„Este posibil ca un atac asupra Kievului să fie efectuat în următoarele zile, dar preluarea efectivă a controlului Kievului este o cu totul altă chestiune și va dura mult, mult timp”, a spus el, arătând spre „rezerva” armatei ruse.

Armata rusă este, de asemenea, prinsă într-o primăvară prematură”, a adăugat el, terenul de dezghețare provocând probleme de mobilitate armatei.

Un convoi rusesc lung de 40 de mile a înaintat anterior spre capitală de câteva zile, dar noi imagini din satelit publicate joi au arătat că s-a dispersat în mare măsură și a fost redistribuit.

Ministerul Apărării din Marea Britanie: „Rusia s-ar putea pregăti pentru un nou atac asupra Kievului”

Ministerul Apărării al Regatului Unit a declarat, vineri, că forțele ruse continuă să facă „progrese limitate” în avansarea spre Kiev, dar s-ar putea pregăti pentru un nou atac împotriva capitalei ucrainene în zilele următoare.

„Rămâne foarte puțin probabil ca Rusia să fi atins cu succes obiectivele prezentate în planul său de pre-invazie. Problemele logistice care au împiedicat avansul Rusiei persistă, la fel ca și rezistența ucraineană puternică.

Rusia caută probabil să-și reseteze și să-și repoziționeze forțele pentru o activitate ofensivă reînnoită în zilele următoare. Acest lucru va include probabil operațiuni împotriva capitalei Kiev””, a spus ministerul într-o actualizare de informații.

Noile imagini din satelit realizate joi arată că un convoi militar rusesc la nord-vest de Kiev, care se întindea pe mai mult de 40 de mile (64 de kilometri), s-a „împrăștiat și redistribuit în mare măsură”, spune Maxar Technologies.

Imaginile arată că unele elemente ale convoiului s-au „repoziționat” în păduri și zone mărginite de copaci de lângă Lubyanka, Ucraina, potrivit Maxar.

Imaginile din satelit au fost surprinse joi într-un interval în care norii s-au risipit deasupra capitalei ucrainene, aratând cum uriașul convoi militar rusesc aflat la nord-vest de Kiev care se întindea pe o distanță de peste 64 de kilometri s-a „dispersat în mare parte și s-a repoziționat”, relatează CNN.

În plus, unele elemente ale convoiului s-au repoziționat în păduri și în zone împădurite din apropiere de localitatea Lubianka, conform Maxar Technologies. Imaginile din satelit menționate au fost realizate joi, la ora 11:37, ora Kievului.

Citește și: